full screen background image
Keresés
2018 december 15 - szombat
  • :
  • :

1,2 milliárdból épít új üzemcsarnokot a Fastron Tolnán

1,2 milliárdból épít új üzemcsarnokot a Fastron Tolnán

2016.04.19. Új, 4500 négyzetméteres üzemcsarnokot épít a mechanikai alkatrészeket gyártó tolnai Fastron Hungária Kft. 1,2 milliárd forintos beruházással – közölte a cég az MTI-vel.

2018hirdetés

Mayer Károly, a kft. ügyvezető igazgatója elmondta: az új csarnok építésével a jelenlegi egyharmadával bővül a gyártó terület. Az elektromechanikai termékek gyártásának helyet adó létesítmény várhatóan szeptember végére készül el, a beruházást saját forrásból finanszírozzák. Az ötszáz embert foglalkoztató kft. a tervek szerint egy éven belül 60-80 dolgozóval növeli létszámát – tette hozzá.

Az 1992-ben alapított, magyar-német tulajdonban lévő cég 2015-ben 5,9 milliárd forintos árbevételt ért el, amely idén várhatóan meghaladja a hatmilliárd forintot – mondta a cégvezető.

A Fastron Hungária Kft. főként repülőtéri csomagvizsgálókhoz gépvázakat, mechanikai alkatrészeket, a telekommunikációs ipar számára műszerházakat gyárt, valamint elektromotorok részegységeit, transzformátorokat állít elő. Az ügyvezető igazgató tájékoztatása szerint a termékek 95 százalékát Németországban, Belgiumban és Hollandiában értékesítik.

MTI
Read previous post:
Close