full screen background image
Keresés
2021 május 6 - csütörtök
  • :
  • :

Fegyverrel rabolt ki benzinkutakat, majd öngyilkos lett egy bonyhádi férfi

Fegyverrel rabolt ki benzinkutakat, majd öngyilkos lett egy bonyhádi férfi

2017.03.16. Fegyverrel rabolt ki négy benzinkutat, majd öngyilkos lett egy 18 éves bonyhádi férfi csütörtökön Fejér megyében.

A történtekről Székesfehérváron tartott sajtótájékoztatót dr. Varga Péter rendőr dandártábornok, Fejér megye rendőrfőkapitánya. Tájékoztatójában elmondta, hogy a férfi csütörtökön 3 óra után néhány perccel jelent meg egy Audi típusú gépjárművel egy budaörsi benzinkútnál, ahol fegyverrel megfenyegette az alkalmazottakat, majd a bevétel átadását követelte tőlük – tudtuk meg a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságtól (FMRFK).

A férfi a pénz átvételét követően továbbhajtott a Tárnoki lehajtónál található üzemanyagtöltő állomáshoz, majd fegyverével ott is készpénz átadására szólította fel a dolgozókat. Ezt követően mintegy negyed órával később haladt át Fejér megyébe, ahol a Váli-völgyi, valamint a Velencei lehajtóknál található benzinkutakat is kirabolta. A férfi követelésének nyomatékosítása érdekében minden helyszínen lövéseket is leadott, de senki sem sérült meg.

A férfi a megszerzett pénzzel az M7-es autópályán Siófokig menekült, majd végül a 7-es számú főúton haladt vissza, Székesfehérvár felé. Pest-, Fejér-, és Somogy megye rendőrei a szükséges erők átcsoportosításával, tevékenységük összehangolásával követték a férfit, aki menekülése során Székesfehérvár közigazgatási területén, a 63-as számú főút és a 8-as számú főút kereszteződésében található körforgalomban balesetet szenvedett, a járművével tovább közlekedni már nem tudott, majd egy vadászfegyverrel 4 óra 20 perc körüli időben öngyilkosságot követett el.

Ezt az Audit használta az ámokfutó fiatal bonyhádi férfi. MTI Fotó: Kovács Tamás

Az eseményeket követően a Tolna megyei rendőrök segítségével megállapítást nyert, hogy a bűncselekmények elkövetője egy 18 éves bonyhádi lakos volt, aki előző este hozzátartozói számára öngyilkossági szándékú búcsúlevelet hagyott hátra, majd magához vette édesapja engedéllyel tartott fegyvereit, valamint lőszereit és távozott otthonról az édesapja tulajdonát képező gépjárművel.

A vezető képen dr. Varga Péter Fejér megyei rendőrfőkapitány. Fotó/videó: FMRFK
Read previous post:
Close