full screen background image
Keresés
2021 május 7 - péntek
  • :
  • :

Fehérvári Tamás a közgyűlésen ismerte el a példás értékőr munkát

Fehérvári Tamás a közgyűlésen ismerte el a példás értékőr munkát

2018.06.26. A Tolna Megyei Közgyűlés keddi ülésén döntötték el, mely személyek részesülhetnek elismerésben a hagyományos szeptember elsejei Megyenapon. Többletforrások elnyerésének köszönhetően gyarapodott a megyei önkormányzat büdzséje – jelentette be Fehérvári Tamás, a testület elnöke. Dr. Say István, a Tolna Megyei Értéktár Bizottság utóbbi fél éves munkájáról adott számot.

Dr. Say István beszámolóját a közgyűlés jóváhagyta, annál is inkább, hogy a Tolna megyében zajló értékgyűjtő munka országos szinten is kiemelkedő. Az idei évben is tovább gyarapodott a helyi értéktár bizottságok száma, jelenleg 61 települést érintően működik bizottság – tudatta a megyei elnök.

A megyei értéktárba újként felvett megyei értékekkel 401 tételes lett a lajstrom. Dr. Say István az események sorából kiemelte az idei évben lebonyolított értékvetélkedőt, amelyen a fiatalok példás értékgyűjtő- és őrző munkáról tettek tanúbizonyságot.

Fotó: Ótós Réka

Az ifjúság számos értékfelterjesztést készített, melyek közül már van olyan, amely bekerült a megyei értékek közé, sőt, a „Vár a megye” rendezvényen bejelentett Tolnaikumok sorában is szerepel.

Az idei évben Tolnaikum címet kapott a Bátai Szent Vér kegyhely, a paksi atomenergetikai szaktudás, a sióagárdi népviselet, hímzés és Hímzésmúzeum, valamint Lázár Ervin írói munkássága. Érték díjban részesültek kimagasló hagyományőrző, értékfeltáró, értékmentő és népszerűsítő tevékenységük révén Tolna és Bogyiszló települések értéktár bizottságai.

Az Őcsényi Perczel Mór Általános Iskola pedig szintén elismerést érdemelt az értékvetélkedők alkalmával a nemzeti értékek népszerűsítéséért végzett munkája okán.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat. Fotó: Ótós Réka
Read previous post:
Close