full screen background image
Keresés
2021 március 5 - péntek
  • :
  • :

Fehérvári Tamás: a megye a kulturális élethez fűződő fejlesztésekben is segíthet

Fehérvári Tamás: a megye a kulturális élethez fűződő fejlesztésekben is segíthet

2018.05.30. Az NMI Művelődési Intézet szakmai napjai keretében tartottak konferenciát Szekszárdon, melynek – főként közművelődési szakemberekből álló – résztvevőit Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte. A rendezvények célja a közművelődési szakterülethez kapcsolódó jogszabályok, mintaprojektek és jó gyakorlatok bemutatása.

Fehérvári Tamás a jelenlévő önkormányzati döntéshozókhoz szólva elmondta: a megyei önkormányzat örömmel fogadja javaslataikat mind a helyi, mind a területi szinten felmerülő ügyek kapcsán. A megye segíthet a települések kulturális életéhez fűződő fejlesztésekben is – fejtette ki.

Az elnök Tolna megyéről büszkén állította, hogy országos szinten is számos mintaprojektet valósít meg, így zászlóshajóként mutat utat a többieknek. Ez természetesen a településekkel végzett közös munka érdeme, hiszen a helyi szinten meglévő szellemi tőkét és közösségi erőt alapul véve sikerre vezethető minden projekt.

Fehérvári Tamás. Fotó: Ótós Réka

Köszönetet érdemelnek a közművelődés területén dolgozó helyiek, és az NMI munkatársai egyaránt, hiszen aktívan fejlesztik a közösséget. Ehhez – és a műhelymunkához – zárszóként jó munkát és további sikereket kívánt Fehérvári Tamás.

Kuti Imréné, az NMI regionális vezetője kiemelte a Tolna Megyei Önkormányzattal jól működő partnerséget, amelynek egyik ékes példája a közösen szervezett „Vár a megye” – Tolna Megyei Értékek Napja.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat. Fotó: Ótós Réka