full screen background image
Keresés
2019 december 30 - hétfő
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Fehérvári Tamás: ötletekkel segítik a megyék a kormányzatot

Fehérvári Tamás: ötletekkel segítik a megyék a kormányzatot

2017.11.09. Konferenciára hívta az önkormányzati tisztviselőket, közigazgatási szakembereket a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége (MÖOSZ) és a Belügyminisztérium (BM). A KÖFOP-2.3.4-VEKOP-15-2016-00002 Önkormányzati Fejlesztések Figyelemmel Kísérése projekt keretében megszervezett Éves Társadalmasítási Konferenciát a Tolna megyei Tengelicen tartották meg csütörtökön.

Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés, egyben a MÖOSZ elnöke megnyitó beszédében emlékeztetett, a MÖOSZ egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a megváltozott körülmények között megtalálja az ezeréves megyék lehetőségeit, jövőjét. Mint tudatta, a munkában kiváló partnerre leltek a BM-ben.

Az elnök az eddigi együttműködésre utalva hangsúlyozta, a MÖOSZ és a BM által lefolytatott program kiváló alkalmat kínált arra, hogy feltárjanak olyan területeket, amelyek módot biztosítanak a munkára a megyei önkormányzatok számára az elkövetkező időszakban.

Fehérvári Tamás kijelentette, továbbra is a lehetőségek tágítása a cél. Mint mondta, a megyék továbbra is segíteni tudják ötleteikkel a kormányzatot annak reményében, hogy a közös munka pozitív változásokat hozzon a megyék és az ország életében.

A konferencián Számadó Róza, a BM Önkormányzati Koordinációs Irodájának főosztályvezetője az önkormányzati tématerületen megvalósuló projekteket ismertette. Ezt követően Tati Laura, a Miniszterelnökség, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság főosztályvezető-helyettese tartott beszámolóta az EU-s fejlesztések koordinációjáról. A résztvevők Tipold Ferenc, a Nemzetgazdasági Minisztérium Területfejlesztési Tervezési Főosztályának főosztályvezető-helyettese előadásában a területfejlesztéssel kapcsolatos aktuális kérdésekről hallhattak.

A résztvevők az előadások után hat csoportban műhelymunkán vettek részt. A megyei önkormányzatok munkatársainak a workshopon több területen is alkalmuk volt megismerni azokat a jó gyakorlatokat, melyeket a megyék az egyes területeken megvalósítottak.

A vezetőképen: Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés, egyben a MÖOSZ elnöke nyitotta meg a konferenciát. Fotó: Ótós Réka


BM MÖOSZ Tengelic
ElőzőÉves Társadalmasítási Konferencia Tengelicen KövetkezőEgyütt cseperednek a fák a bonyhádi kisbabákkal


Read previous post:
Együtt cseperednek a fák a bonyhádi kisbabákkal

2017.11.09....

Hasznos ajándékokat kaptak a közlekedők a rendőröktől

2017.11.09....

Close