full screen background image
Keresés
2018 december 27 - csütörtök
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

A Fekete Gólyák segítségével újult meg a Garay tornacsarnoka

A Fekete Gólyák segítségével újult meg a Garay tornacsarnoka

2016.12.06. A szekszárdi Fekete Gólyák Kézilabda Club (FKGC) segítségével újult meg a Garay János Általános Iskola tornacsarnoka.

2018hirdetés

A tornaterem, illetve az öltözők felújítására két ütemben összesen 47 millió forintot fordítanak. A nemrég lezárult első ütemben mintegy 20 millió forintból új szigetelést és festést kapott a tornacsarnok teteje. Ezen kívül több régi nyílászárót is új, jól szigetelő nyílászárókra cseréltek az iskola épületében – tájékoztatott Ács Rezső, Szekszárd polgármestere kedd délelőtt a helyszínen. A polgármester elmondta, a klub a 20 milliós beruházásból 12 millió forintot biztosított. A pénzt a csapat a társasági adó (TAO) gyűjtésével teremtette elő, a fennmaradó összeget pedig az önkormányzat, illetve a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. biztosította.

A városvezető arról is szólt, hogy a tornacsarnok a városi kézilabda sport területén egyfajta háttérintézményként szolgál, ugyanis a klub rendszeresen tart itt edzéseket.

A felújítást két hét alatt, az őszi szünetben végezték el. A második 27 millió forint értékű felújítás alkalmával az öltözők és egyéb kiszolgáló helyiségek felújítása valósulhat meg a nyáron – tájékoztatott Bay Attila, az FKGC ügyvezető elnöke.

Mint azt hozzátette, az iskola, pontosabban a tornaterem fontos bázisa a sportágnak. A tornacsarnokban minden hétköznap tartanak edzéseket, összesen heti tíz edzést tartanak itt. Az országos bajnokságban is szereplő csapat mellett a klub tizenhárom utánpótlás csapatot nevel, így összességében mintegy 130 gyermeknek tartanak edzéseket.

A felújítást az iskola nevében Pekari Bernadett, az intézmény vezetője köszönte meg.

A vezető képen: Ács Rezső (j), Bay Attila és Pekari Bernadett. Fotó: Kadarka.net


ElőzőMegújult a Garay János Általános Iskola tornacsarnoka KövetkezőHalálra gázoltak egy gyalogost Bölcskén


Read previous post:
Halálra gázoltak egy gyalogost Bölcskén

2016.12.06....

Földúton közlekedve sem úszta meg a lebukást egy mucsi nő

2016.12.06....

Close