full screen background image
Keresés
2021 május 7 - péntek
  • :
  • :

Fél kiló drog miatt kell felelnie egy bonyhádi férfinek

Fél kiló drog miatt kell felelnie egy bonyhádi férfinek

2017.10.30. Vádemelést javasolnak a bonyhádi rendőrök egy 28 éves férfi ellen, akinél jelentős mennyiségű kábítószert találtak.

A Bonyhádi Rendőrkapitányság nyomozást folytatott jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett és vétség, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett, valamint kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 28 éves bonyhádi férfi ellen – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök 2016. március 7-én a férfi lakóházában házkutatást tartottak, amelynek során közel fél kilogramm kábítószergyanús anyagot, valamint azok kereskedelméhez szükséges tárgyakat foglaltak le. A nyomozók további kábítószergyanús anyagokat foglaltak le az egyik helyi postán, a férfi nevére címzett csomagokból. A lefoglalt növényi származékot, valamint az ismeretlen eredetű anyagokat további vizsgálat céljából a szakértőknek átadták. A szakértők megállapították, hogy a jelentős mennyiségű kábítószer között volt kokain, kannabisz, amfetamin, valamint MDMA is.

A nyomozók azt is megállapították, hogy a férfi nem csak fogyasztotta, de kereskedett is az interneten rendelt anyagokkal. A kábítószereken kívül új pszichoaktív anyagokkal és nem engedélyezett gyógyszerek listáján szereplő kamagrával is üzletelt.

A bonyhádi rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, majd őrizetbe vették és a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

A nyomozók eljárás alá vonták azokat a személyeket is, akik a férfitól vásároltak az anyagokból, így kilenc személy ellen indult eljárás kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A nyomozók a fogyasztóktól is foglaltak le csekély mennyiségű kábítószert. Mindannyiukat gyanúsítottként hallgatták ki, szabadlábon védekezhetnek.

A Bonyhádi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a nyomozást befejezte, az iratokat vádemelési javaslattal az ügyészségnek a napokban átadta.

Fotó/videó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Kapcsolódó írások:
Fél kiló drogot találtak egy bonyhádi lakóházban – videóval
Kokain, MDMA, amfetamin – előzetesbe került a bonyhádi férfi
Read previous post:
Close