full screen background image
Keresés
2019 február 10 - vasárnap
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Felavatták a katasztrófavédelem új épületét Szekszárdon

Felavatták a katasztrófavédelem új épületét Szekszárdon

2019.02.07. Felavatták csütörtökön a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új, Wesselényi utcai irodaépületét. Az épületet a volt SZÜV székház egy részéből alakították ki közel 400 millió forintból.

opel-bannerhirdetés

Bartók Péter tű. ezredes, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának (BM OKF) gazdasági főigazgató helyettese ünnepnapnak nevezte az átadás napját. Mint mondta, a felújított épületnek köszönhetően a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai immár egy korszerű épületben láthatják el feladataikat, hozzájárulva a katasztrófavédelem küldetésének teljesítéséhez.

Hozzátette, a felújítás nyomán nem csak új és modern irodákkal gazdagodott a megyei katasztrófavédelem, de annak hála a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség állománya veheti teljesen birtokba a régi Mikes utcai épületet.

Bartók Péter tű. ezredes, a BM OKF gazdasági főigazgató helyettese. Fotó: Kadarka.net

Az előzmények kapcsán felidézte, felújított épületrészt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. adta át a BM OKF részére, mely közel 400 millió forintból újíttatta fel azt. A rekonstrukciónak köszönhetően kívül-belül megújult az épület. A felújítás részeként teljesen lecserélték a nyílászárókat, leszigetelték a homlokzatot, a belső tereket pedig a kor igényeinek megfelelően modernizálták, valamint a burkolatokat is lecserélték. Ezen túlmenően korszerűsítették az elektromos rendszert és az épületgépészetet, illetve napelemes rendszert is telepítettek. Ennek köszönhetően az épület nem csak esztétikussá vált, de fenntartása is gazdaságos.

Az épület kifejezi a katasztrófavédelem innovációba vetett hitét és illeszkedik abba a megújulási folyamatba, melyet a laktanyaberuházások, a gépjármű és különféle eszközberuházások, rendszerfejlesztések sora fémjelez, hozzájárulva Magyarország biztonságosságához – fogalmazott Bartók Péter.

Fotó: Kadarka.net

Dr. Horváth Kálmán megyei kormánymegbízott arról szólt, hogy a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságnak korábban helyet adó Mikes utcai épület az 1950-es évek elején épült. Kiemelte, a katasztrófavédelem olyan feladatot lát el, amihez megfelelő körülmények kellenek. Mint azt a kormánymegbízott mondta, az ügyfelek méltó körülmények között való fogadása fontos, de még annál is lényegesebb, hogy a katasztrófavédelem a 21. században elvárható körülmények között végezhesse munkáját. Hangsúlyozta, ez most Szekszárdon megvalósult.

Az épületet Bartók Péter, dr. Horváth Kálmán és dr. Balázs Gábor, megyei katasztrófavédelmi igazgató avatta fel a nemzeti színű szalag átvágásával. Egyházi köszöntőt és áldást mondott dr. Kaszó Gyula evangélikus lelkész és Petkó Tamás római katolikus plébános.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere kérdésünkre tudatta, a városkép szempontjából is fontosnak tartja az épület további részeinek felújítását és használatba vételét. Hozzátette, a hasznosítást illetően vannak ötleteik, ám a fel nem újított épületrész magántulajdonban áll, így annak sorsa nem kizárólag az önkormányzat szándékától függ.

Szekszárd is támogatja a laktanya felújítását

Az új épület a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság székhelye, illetve a későbbiekben az iparbiztonsági informatikai központ is itt kerül kialakításra. A Wesselényi utcai épületben találhatóak az igazgatási feladatokat végző funkcionális területek, a humán, a gazdasági szakterület és a hivatal, valamint a szakmai szervezetek megyei vezetői.

A helyi szervezetek, azaz a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság továbbra is a Mikes utcai épületben található. Ez azt is jelenti, hogy a tűzoltói vonulások továbbra is innen történnek. A Mikes utcai laktanya felújításához a központi költségvetés mintegy 250 millió forinttal járul hozzá, Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata pedig 10 millió forint támogatást nyújt az előttünk álló esztendőben annak érdekében, hogy a szekszárdi tűzoltók méltó körülmények között szolgálhassák a város és környéke lakóinak biztonságát.

Fotó: Kadarka.net


dr. Balázs Gábor dr. Horváth Kálmán dr. Kaszó Gyula
ElőzőÁtadták a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új irodaépületét


Read previous post:
Kigyulladt egy kisteherautó Szekszárdon – videóval

2019.02.07....

Close