full screen background image
Keresés
2021 május 7 - péntek
  • :
  • :

Felavatták a megújított Váraljai Ifjúsági Tábort

Felavatták a megújított Váraljai Ifjúsági Tábort

2018.06.24. Felavatták hétfőn a megújított Váraljai Ifjúsági Tábort, ahol az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) közel 332 millió forintos vissza nem térítendő támogatásával ökoturisztikai látogatóközpontot alakított ki.

Az önkormányzat a „Váraljai Parkerdő turisztikai vonzerejének fejlesztése” című projekt keretében alakította ki az ökoturisztikai látogatóközpontot. A projekt célja térségi szintű, turisztikai termékcsomag és úgynevezett kisléptékű tematikus turisztikai fejlesztés megvalósítása, amellyel hozzájárul a megyei szintű turisztikai vonzerő Fejlesztéshez. Bár teljesen még nem fejeződött be, a kivitelezés az ütemtervnek megfelelően halad és 75 százaléknál tart.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Az önkormányzat a „Váraljai Parkerdő turisztikai vonzerejének fejlesztése” című projekt keretében alakította ki az ökoturisztikai látogatóközpontot. A projekt részeként megújultak a szociális helyiségek, 20m2 területű terasz épült a megújult étteremhez kapcsolódva. Emellett ügyességi-fejlesztő pálya és játszótér került kialakításra, speciális élményelemeket jelentő természetismereti fejlesztések történtek, melynek során törekedtek az interaktív bemutatási formák kialakítására a foglalkoztató épületében és a szabadtéren egyaránt. Ezen túlmenően a környezetbe illő pihenőhelyek létesültek vízvételi lehetőséggel, szelektív hulladékgyűjtéssel és főzőhelyek kialakításával.

A pályázat nyújtotta lehetőségeken kívül a bonyhádi önkormányzat önerő biztosításával kialakított három egységben, összesen 12 férőhellyel kínál az igényes bakancsos turisták számára szálláshelyet, amelyek lehetőséget biztosítanak akár több napos itt tartózkodásra is.

Az átadón Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere, Köllő Roland, a tábort működtető Bonyhádi Sportcentrum igazgatója, valamint Köhler János és Köhler Péter, a kivitelező K-PLAN Építő Kft. vezetői avatta fel a megújult tábort, amelyet a fiatalok már aznap birtokba is vehettek.

Forrás/fotó: Bonyhád Város Önkormányzata
Read previous post:
Close