full screen background image
Keresés
2019 november 4 - hétfő
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Félezer induló a II. Gemenci Kék Túra és Futáson – képgalériával

Félezer induló a II. Gemenci Kék Túra és Futáson – képgalériával

2018.05.04. Közel kétszer annyian vettek részt a Fikesz-Plusz Kft. szervezésében kedden megtartott II. Gemenci Kék Túra és Futás elnevezésű rendezvényen.

Az ingyenes II. Gemenci Kék Túra és Futás három távján összesen mintegy félezren indultak, ami közel kétszer annyi résztvevőt jelent, mint amennyien a tavaly megtartott első rendezvényen részt vettek – tájékoztatott Balogh Sándor.

A szervező Fikesz-Plusz Kft. ügyvezetője elmondta, a résztvevők negyede a 3,2 kilométer hosszú S távon, fele a 8 kilométeres M távon, negyede pedig a 13,5 km hosszú L távon indult. Hozzátette, az S táv nevezői közül végül sokan az M távot teljesítették. Az indulók nagy része főként túrázva tette meg a vállalt távot, a futók száma jóval kevesebb volt.

Fotó: Retkes Tamás

A résztvevők durva többsége Szekszárd és 30 kilométeres körzetéből érkezett, de messzebbről is akadt nevező. A legtöbben családdal, gyermekkel túráztak és sokan a kutyájukat is magukkal vitték a gyönyörű gemenci ártéri erdőben kijelölt útvonalakon. Az indulók között egyaránt voltak nők és férfiak, a legfiatalabb induló három, a legidősebb 70 év körüli volt – mondta el kérdésünkre Balogh Sándor. Hozzáfűzte, az túrázókat és futókat három frissítőponttal várták.

Mint azt az ügyvezetőtől megtudtuk, minden résztvevő kapott emléklapot, sőt egy mountenbike kerékpárt is kisorsoltak a nevezők között. Balogh Sándor arról is szólt, hogy remek időjárás várt az indulókra, akiktől csupa pozitív visszajelzést kaptak mind a szervezésről, mind pedig a túra útvonalát illetően.

Zárásként elmondta, a rendezvény célja a mozgásra, túrázásra, egészséges életmódra való ösztönzés, na és persze a felhőtlen kikapcsolódási lehetőség biztosítása volt.

Fotó: Retkes Tamás


Balogh Sándor futás
ElőzőII. Gemenci Kék Túra és Futás KövetkezőRegionális Rendőr Szakmai Verseny Szekszárdon


Read previous post:
Regionális Rendőr Szakmai Verseny Szekszárdon

2018.05.04....

Close