full screen background image
Keresés
2022 január 14 - péntek
  • :
  • :

Felhívás a Szekszárdon fogyatékkal élők segítése érdekében!

Felhívás a Szekszárdon fogyatékkal élők segítése érdekében!

2020.04.02. Felmérést indít a szekszárdi önkormányzat annak megállapítására, hogy a városban mennyi olyan fogyatékos személy él, aki a veszélyhelyzet időszakában támogatásra szorul.

Az új koronavírus-járvány időszakában az otthonukban élő fogyatékos személyek és családjaik támogatása az állam és a helyi közösségek nagyon fontos feladata, melyben az önkormányzatokra kiemelt szerep hárul.

Szekszárd önkormányzata felmérést indít annak megállapítására, hogy a városban mennyi olyan fogyatékos személy él, aki a veszélyhelyzet időszakában támogatásra szorul, vagy előállhat olyan helyzet, amikor támogatásra lehet szüksége, például a gondozó családtag betegsége vagy karantén idején.

Az önkormányzat felhívja az otthonukban élő, szekszárdi lakos fogyatékos személyeket (törvényes képviselőiket), hogy amennyiben a járványügyi helyzettel összefüggésben segítségre van szükségük, vagy később ilyen helyzet előállhat, minél előbb vegyék fel az önkormányzattal a kapcsolatot, hogy adott esetben a segítség gyorsan megszervezhető legyen.

Felhívja az otthonukban élő fogyatékos személyek családtagjait, továbbá a környezetükben élő személyeket, hogy segítsék elő a kapcsolatfelvételt, tájékoztassák az érintetteket ennek a fontosságáról.

A kapcsolatfelvétel érdekében forduljanak Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humánszolgáltatási Igazgatóság Szociális Osztályához. Lehetőség szerint a személyes megjelenést mellőzzék.

Elérhetőség:
Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humánszolgáltatási Igazgatóság Szociális Osztály
székhely: 7100 Szekszárd, Vörösmarty u. 5.
telefon: 74/ 311-630
e-mail: fogyatekkalelok@szekszard.hu

Forrás: polgármesteri hivatal. A kép illusztráció.