full screen background image
Keresés
2021 március 2 - kedd
  • :
  • :

Felhőszakadásokra figyelmeztet az OMSZ Tolnában

Felhőszakadásokra figyelmeztet az OMSZ Tolnában

2018.05.24. Péntekre is figyelmeztető jelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) több megye, közte Tolna területére.

Az OMSZ előrejelzése alapján felhőszakadás várható. Mint arra az OMSZ honlapján figyelmeztet: intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. A figyelmeztetést Heves-, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron és Nógrád megye területét kivéve minden megyére kiadták.

A figyelmeztető jelzéseket itt tudja megtekinteni – kattintson!

Mint azt korábban már megírtuk, Tolna megye területére, ahogy az ország területének jelentős részére csütörtökre is figyelmeztető jelzést, valamint  riasztást is kiadott az OMSZ.

Tornádót fotóztak Gyönk térségében – kattintson!

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.05.25. péntek éjfélig

Csütörtökön és pénteken is több helyen kialakulhatnak zivatarok, legkisebb számban ma északkeleten, holnap a Dunántúl északkeleti felén és az Északi-középhegység nyugati tájain számíthatunk rájuk. Éjszaka átmenetileg alább hagy a zivatartevékenység, főként csak a Dunántúlon dörrenhet meg helyenként az ég.

A legjellemzőbb kísérőjelenség zivatarok környezetében továbbra is a felhőszakadás lesz (lokálisan >25-30 mm), illetve néhol viharos (55-75 km/h) széllökés és helyenként jégeső (1-2 cm körüli átmérővel) is előfordulhat.

A képen Szekszárd. Fotó: Retkes Tamás

 
Read previous post:
Close