full screen background image
Keresés
2021 február 22 - hétfő
  • :
  • :

Feljelentést tett a KSC Szekszárd a soproni edző durva kijelentései miatt

Feljelentést tett a KSC Szekszárd a soproni edző durva kijelentései miatt

2018.05.01. Közleményt adott ki kedden a Kosárlabda Sport Club Szekszárd vezetősége a KSC Szekszárd-Sopron Basket bajnoki döntővel kapcsolatosan. A közleményt az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

A Kosárlabda Sport Club Szekszárd vezetősége az elmúlt napok eseményeivel kapcsolatban az alábbi nyilatkozatot teszi.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd vezetőedzője, Djokics Zseljko a 2017/2018. évi női NB I. A-csoportos bajnokság döntőjének második mérkőzése előtt, a BB1.hu-nak adott nyilatkozatában azt mondta, hogy Theodoreán Alexandra privát üzenetet kapott a Sopron Basket Facebook oldalától. A mérkőzést követően a játékos, valamint jómagam a Sopron kommunikációs vezetőjével, Pados Noellel egyeztettünk a kérdést illetően, aki szintén tanácstalanul állt az eset előtt. Később, a hazafelé tartó út során végül megkaptuk a soproniak által másnap közzétett magyarázatot. Mivel számunkra ezidáig ismeretlen volt a közösségi oldal ezen funkciója (ahogy a Sopron munkatársának is), ez sajnálatos félreértéshez vezetett.

A bajnoki döntő első mérkőzése után megjelent Roberto Íniguez-nyilatkozattal kapcsolatban egyesületünk a mai napon feljelentést tett az MKOSZ felé.

A spanyol tréner – egyebek mellett – a következőket állította: “A mérkőzés alatt egy játékvezető, a vezető bíró, aki egy nagyon jó játékvezető, már több meccsen is fújt nekünk, tényleg nagyon jó bíró, azt mondta nekem: Ez egy sz*r. Hogy mondhat ilyet egy játékvezető egy mérkőzésre? Ez viszont tényleg egy sz*r volt. Egy kupac sz*r. Extra nyomást helyeztek rájuk, kinyírták őket, az összes ember, és számomra ez mocskos.”

Levelünkben arra kértük az MKOSZ illetékes bizottságát, vizsgálja meg a kijelentésben foglaltakat. Amennyiben az edző állítása megfelel a valóságnak és bebizonyosodik, hogy a játékvezető “sz*r” jelzővel illette a magyar női bajnoki döntő bármely komponensét (csapatok, játékosok, hangulat, bárkinek a teljesítménye, rendezés stb.), úgy a megfelelő intézkedések mihamarabbi megtételét kérelmezzük. Véleményünk szerint aki ilyen kijelentést tesz, az nem méltó arra, hogy bajnoki döntőt vezessen.

Íniguez edző nyilatkozata előtt teljességgel értetlenül állunk, ugyanis Djokics Zseljko a bajnoki döntő első mérkőzésén elszenvedett vereség utáni nyilatkozatában:
– bár kritikus észrevételt tett a mérkőzés játékvezetőinek tevékenysége kapcsán, nem jelentett ki olyat, hogy a vereség kizárólag a játékvezetőknek lenne köszönhető, sőt elismerte, hogy a KSC gyengén játszott;
– semmilyen módon nem minősítette az ellenfelet, gratulált a győzelméhez.

A spanyol szakember ezzel szemben a KSC számára rendkívül sértő és megengedhetetlen hangnemű nyilatkozatot tett. Visszautasítjuk, hogy a szekszárdi lányok pályán nyújtott teljesítményét “ronda, mocskos” “birkózás”, “verekedés” kifejezésekkel minősítse, továbbá hogy “kinyírtuk” a játékvezetőket. Klubunk játékosai és dolgozói védelmében elfogadhatatlannak és becsületsértőnek tartjuk, hogy Íniguez edző közvetve “állatoknak” tituláljon minket.

Mi nem Sopron vagyunk, hanem egy kisváros olyan feltörekvő csapata, aki mindössze két éve tartozik a női kosárlabda élvonalába. Számunkra és szurkolóinknak igazi ünnepnap, ha Szekszárdon bajnoki döntő mérkőzést rendezhetünk. Elkötelezettek vagyunk a fiatal, tehetséges magyar játékosokra épülő csapatépítési koncepcióban, ami nemcsak a klubunk, hanem a magyar válogatott hosszútávú érdekeit is szolgálja.

Mivel a tavalyi döntő kapcsán a soproniak ugyanúgy az első mérkőzést követően időzítettek ellenünk irányuló edzői nyilatkozatot, azzal a feltételezéssel kell élnünk, hogy előre megtervezett lejáratókampány áldozatai lettünk. Nem értjük, miért csinálják ezt velünk, de bármi is volt a cél, úgy gondoljuk, hogy ez méltatlan volt egy bajnoki címvédő és Euroliga-ezüstérmes csapathoz, illetve a magyar kosárlabdázáshoz.

A konkrét események mellett szeretnénk kitérni a spanyol tréner nyilatkozatának egyéb következményeire is. A trágár, uszító hangnemnek köszönhetően a Facebook-on, illetve a női kosárlabdával foglalkozó honlapokon számos negatív hangvételű hozzászólás született a két klub szurkolótábora, illetve a magyar női kosárlabda követői között, ami véleményünk szerint feleslegesen nagy indulatokat generál és aláássa a sportág hazai pozitív megítélését.

Bízunk benne, hogy innentől ismét a kosárlabdáé lesz a főszerep. Rajtunk nem fog múlni!

Szabó Gergő
klubigazgató

Forrás: kscszekszard.hu

Kapcsolódó írás:
A címvédés küszöbén a Sopron, miután másodszor is legyőzte a KSC Szekszárdot
Read previous post:
Close