full screen background image
Keresés
2021 június 14 - hétfő
  • :
  • :

Felkészülten várja a téli szezont az Alisca Terra

Felkészülten várja a téli szezont az Alisca Terra

2015.11.11. Felkészült a téli síkosságmentesítésre az Alisca Terra Kft. Szekszárdon.

Novemberben szokatlan időjárásban, húszfokos melegben és verőfényes napsütésben tartotta gépszemléjét szerdán a síkosságmentesítést és hóeltakarítást végző Alisca Terra Kft az Epreskert utcai telephelyén.

Az önkormányzati társaság felkészült a téli üzemre, a cég minden géppel rendelkezik a munka elvégzéséhez – tudatta Ács Rezső, Szekszárd polgármestere. A hóeltakarításban és síkosságmentesítésben hatvan ember vesz részt. Szükség esetén pedig külső vállalkozókat is bevonnak a munkába. A síkosság-mentesítéshez – már csak azért is mert Szekszárd klímabarát település – környezetbarát szóróanyagokat használnak  – tette hozzá.

Az előző télen mintegy 800 tonna szóróanyagot használtak fel Szekszárdon

A polgármesteri fogadóórákon korábban többen is azt kérdezték a városvezetőtől,  hogy az ő házuk előtt miért nincs letakarítva a hó a járdáról – számolt be Ács Rezső. A polgármester felhívta a figyelmet, hogy a helyi köztisztasági rendeletben foglaltak szerint a házak előtti járdaszakaszokat a tulajdonosok kötelessége tisztán tartani. Az önkormányzat arra kéri az érintetteket, hogy ennek megfelelően járjanak el. Segítségként  240 helyen helyeztek ki szóróanyagot a lakosság részére a megyeszékhely közterületein.

A tavalyi szezonban több mint 50 millió forintba került a megyeszékhely téli síkosság-mentesítése

További segítséget jelent az a zöldszám, amin a polgárok tehetik meg az útviszonyokkal kapcsolatos bejelentéseiket. A 24 órában működő diszpécserszolgálat a +36 80 620 456-os telefonszámon várja a jelzéseket. Mint azt Ács Rezső elmondta, a jelzéseket követően tavaly fél órán belül reagálni tudtak azoknak megfelelően. A felkészülésnek és az egyre pontosabbá váló időjárás-előrejelzéseknek köszönhetően a közlekedők minden remény szerint időben elérhetik úti céljukat.

Azoknak a járdaszakaszoknak a síkosság-mentesítésére, melyek tisztán tartása az önkormányzat feladata, idén is várják majd hómunkások jelentkezését

A tömegközlekedési útvonalakat a havazás kezdetétől számított fél órán belül letisztítják – tudtuk meg Artim Andrásnétól, az Alisca Terra Kft. vezetőjétől. Hozzátette, a társaság a munka dandárjához Mercedes Unimog típusú járműveket használ. Ezek a méretük és fordulékonyságuk okán a szűkebb utcákon is el tudják végezni a munkát. A bicikliutak tisztán tartására kisebb traktorokat vesznek igénybe. A szükség esetén a mentesítésbe kapcsolódó külső vállalkozók hagyományos méretű traktorokkal dolgoznak, melyek a domboldalakon is képesek ellátni feladatukat.

Az Alisca Terrra 12 órás műszakokban dolgozó munkatársai 24 órás készenlétben állnak a téli időszakban. Részükre a társaság meleg ételt-italt és váltóruhát biztosít a munka idején – mondta a társaság vezetője.

 A vezetőképen Artim Andrásné, az Alisca Terra vezetője, Kővári Ildikó kommunikációs munkatárs és Ács Rezső polgármester Fotó: Kiss Albert