full screen background image
Keresés
2021 július 24 - szombat
  • :
  • :

Félmilliárd forintból korszerűsítenék a Dienes Valéria iskolát Szekszárdon

Félmilliárd forintból korszerűsítenék a Dienes Valéria iskolát Szekszárdon

2017.10.17. A Dienes Valéria Általános Iskola energetikai korszerűsítését célzó pályázat benyújtásáról döntött legutóbbi ülésén a Közgyűlés.

Az önkormányzat a TOP-6.5.1-16 kódszámú „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című felhívás keretében döntött a „Dienes Valéria Általános Iskola energetikai korszerűsítése” című pályázat beadásáról.

A több mint 500 millió forint értékű fejlesztés részeként megújulnának a külső nyílászárók, árnyékolással javítanák az épület hővédelmét, szigetelnék a födémet, napkollektorokat szereznének és építenének be. Emellett korszerűsítenék a kül- és beltéri világítási rendszereket, napelemes rendszert telepítenének, valamint lecserélnék a hőleadó berendezéseket, de akadálymentesítést és azbesztmentesítést is végeznének. A tervezett korszerűsítés nyomán mintegy 174 tonnával csökkenne az épület által kibocsátott üvegházhatású gázok súlya.

A beruházás mintegy 507 millió forintba kerülne, melyből 261 millió forintot biztosítana a pályázat. A fennmaradó 246 millió forintot saját költségvetésből biztosítaná az önkormányzat.

Az előterjesztést itt találja – kattintson!

A képen a Dienes Valéria Általános Iskola. Fotó: Kadarka.net