full screen background image
Keresés
2019 január 11 - péntek
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Félmilliárd forintból korszerűsítik a szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskolát

Félmilliárd forintból korszerűsítik a szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskolát

2018.02.06. Több mint félmilliárd forintból hajtanak végre energetikai korszerűsítést a szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskolában – jelentette be kedd délután Horváth István államtitkár, országgyűlési képviselő. Az ezzel kapcsolatos szerződést a sajtótájékoztató részeként írta alá Ács Rezső polgármester és Fehér János, a Magyar Államkincstár megyei igazgatóságának vezetője.

2018hirdetés

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásainak köszönhetően Szekszárd közel 260 millió forint támogatást nyert el a Dienes Valéria Általános Iskola energetikai korszerűsítésére. Az önkormányzat mindehhez további mintegy 247 millió forint önerőt biztosít saját költségvetése terhére, így összesen több mint félmilliárd forintos beruházás valósulhat meg Szekszárd egyik legnagyobb iskolájában – közölte Horváth István államtitkár, a térség országgyűlési képviselője az iskolában kedd késő délután megtartott sajtótájékoztatón.

Emlékeztetett, az elmúlt években nem ez az első felújítás a Dienes Valéria iskolában. Felidézte, korábban megújult a sajtótájékoztatónak is helyet adó könyvtár, majd a tornaterem, tavaly pedig az étterem újult meg. Ezen felújítások nyomán az iskola közösségi tereiben jó körülmények fogadják a diákokat és pedagógusokat – tudatta az államtitkár. Mindehhez hozzáfűzve kiemelte, a megvalósuló beruházás előremutató fejlesztés, hiszen nemcsak még komfortosabbá válik az épület, de az energetikai korszerűsítésnek köszönhetően jelentős megtakarítás érhető el. Nem mindegy ugyanis, hogy a város milyen költségek mellett tudja üzemeltetni az intézményt.

Horváth István zárásként arra kérte az érintetteket, hogy legyenek türelemmel a felújítás ideje alatt.

A sajtótájékoztató végén Ács Rezső polgármester, és Fehér János, a MÁK megyei igazgatóságának – mint közreműködő szervezet – vezetője látta el kézjegyével a támogatói szerződést.

Mint azt megírtuk, az önkormányzat a TOP-6.5.1-16 kódszámú – „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című – felhívás keretében nyújtott be pályázatot az iskola energetikai korszerűsítésére.

A több mint 500 millió forint értékű fejlesztés részeként megújulnának a külső nyílászárók, árnyékolással javítanák az épület hővédelmét, szigetelnék a födémet, napkollektorokat szereznének és építenének be. Emellett korszerűsítenék a kül- és beltéri világítási rendszereket, napelemes rendszert telepítenének, valamint lecserélnék a hőleadó berendezéseket, de akadálymentesítést és azbesztmentesítést is végeznének. A tervezett korszerűsítés nyomán mintegy 174 tonnával csökkenne az épület által kibocsátott üvegházhatású gázok súlya.

A vezetőképen: Horváth István (j), Ács Rezső és Fehér János. Fotó: Kadarka.net


ElőzőAz EP megszavazta, hogy a fogyasztók szabadon rendelhessenek a neten KövetkezőFigyelmeztetést adtak ki Tolna megyére – ónos eső várható


Read previous post:
Figyelmeztetést adtak ki Tolna megyére – ónos eső várható

2018.02.06....

Close