full screen background image
Keresés
2019 december 27 - péntek
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Félmillió forint értékben kapott orvosi eszközöket a Balassa János Kórház

Félmillió forint értékben kapott orvosi eszközöket a Balassa János Kórház

2019.05.03. Ötszázezer forint értékben vásárolt orvosi eszközöket a Tolna Megyei Balassa János Kórház Traumatológiai Osztálya számára a Tolna Megyei Baleseti Alapítvány.

Az alapítványt több mint húsz évvel ezelőtt hozták létre azzal a céllal, hogy a betegkomfort és az ápolás színvonalának emelésével, a dolgozók szakmai továbbképzésével és az osztály technikai eszközeinek, műszerezettségének fejlesztésével, új műtéti eljárások bevezetésével segítse a korszerű betegellátást. Ezeket a célokat adományokból, támogatásokból valósítja meg, az alapítvány működtetését a kuratórium tagjai és segítőik önkéntes munkában végzik.

A most megvalósult eszközfejlesztés keretében, a beérkezett donációkat felhasználva, a Baleseti Alapítvány a sebellátáshoz, sebkezeléshez nélkülözhetetlen, a műtéteknél, az ambuláns ellátásban, illetve a balesetet szenvedett fekvőbetegek ápolásában folyamatosan használt kézi műszereket – pl. ollókat, kampókat, érfogókat – vásárolt a Traumatológiai Osztály számára.

Az ilyen eszközökből egy-egy sérülés ellátása, vagy az operációk során több is használatba kerül, ami után minden alkalommal sterilizálni kell azokat. Így a műszerek igen nagy igénybevételnek vannak kitéve. A betegellátás gyorsasága szempontjából rengeteget jelent, ha mind az ambuláns rendelőkben, mind az osztályos, vagy műtéti ellátás során kellő számban állnak rendelkezésre a steril eszközkészletek.

Ehhez azonban a folyamatos igénybevétel miatt elhasználódott, önmagukban kis értékkel bíró eszközöket rendszeresen pótolni kell. Ez éves szinten több milliós költséget jelent az osztály, illetve a kórház számára.

A Tolna Megyei Baleseti Alapítvány kuratóriumának tagjai köszönetüket fejezi ki mindazoknak, akik vagy adószázalékukról rendelkezve, vagy egyéb adományokkal segítették az alapítványt céljai megvalósításában.

A Baleseti Alapítvány segítségével a Traumatológiai Osztályon a közelmúltban a következő fejlesztések valósultak meg:

  • Tíz kórterem légkondicionáló berendezéssel való felszerelése, hajszárítók, televízió, mikrohullámú sütők, hűtőszekrények vásárlása a betegkomfort növelése érdekében.
  • Kézi műszerek (sebészeti eszközök, vérnyomásmérők, lázmérők, stb.) vásárlása az ápolás színvonalának biztosítása érdekében.
  • Térdmozgató készülék vásárlása a műtéti technológia, illetve a műtétet követő gyógyító munka hatékonyabbá tétele érdekében.
  • Az orvosok és szakdolgozók ismereteinek bővítését szolgálta annak a 16 regionális és 2 országos tudományos rendezvénynek – traumatológiai konferenciák és kongresszusok – szekszárdi megvalósítása, amelyben az országos szakmai szervezetekkel együttműködve, a Baleseti Alapítvány szintén jelentős szerepet vállalt.

Illusztráció: Kadarka.net

Forrás: Tolna Megyei Balassa János Kórház


Tolna Megyei Balassa János Kórház Tolna Megyei Baleseti Alapítvány
ElőzőMegkezdődnek a ballagások, pénteken már nemzetiségi nyelv és irodalomból vizsgáznak a diákok KövetkezőMemóriakártyát árult pálinkával


Read previous post:
Memóriakártyát árult pálinkával

2019.05.03....

Hidegfront érkezik csapadékkal

2019.05.03. ...

Close