full screen background image
Keresés
2018 december 11 - kedd
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Félszáz helyen vált könnyebbé a gyalogátkelőhelyen való átjutás Szekszárdon

Félszáz helyen vált könnyebbé a gyalogátkelőhelyen való átjutás Szekszárdon

2017.09.14. A gyalogátkelőhelyeken való könnyebb közlekedést segíti egy nemrég lezárult projekt, melynek keretében mintegy félszáz helyen süllyesztették le az útpadkákat Szekszárd belvárosában.

2018hirdetés

Sok jelzés érkezett a polgármesteri hivatalhoz azzal kapcsolatban, hogy a belvárosi gyalogátkelőhelyeken való közlekedés problémát okoz. A magas útpadkákra való feljutás, fellépés ugyanis a babakocsival közlekedők és a mozgáskorlátozottak, mozgásukban akadályozottak számára nehézséget jelentett – mondta el Ács Rezső, Szekszárd polgármestere a Bezerédj iskolánál szerda délelőtt megtartott sajtótájékoztatón.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere. Fotó: Kadarka.net

Mint azt tudatta, annak érdekében, hogy elhárítsák a problémát, elsőként feltérképezték a gócpontokat. Hozzátette, a Mátyás király utca, a Holub utca, a Dienes Valéria utca és a Béla király tér által behatárolt belvárosi területen valamennyi átkelőhelyhez tartozó útpadkát 1,5 méter szélességben lesüllyesztették. Ennek köszönhetően mintegy félszáz helyen vált könnyebbé a gyalogátkelőhelyeken való átjutás. A mintegy 5 millió forint értékű munkát teljes egészében saját költségvetésből fedezte az önkormányzat – tudatta a városvezető.

Kérdésre azt is elmondta, hogy a járdafelújítások folytatódnak, a részleteket egy három éves tervben határozták meg. Ugyancsak tájékoztatott, hogy befejeződött a Bor utca teljes rekonstrukciója, valamint elmondta, hogy az Interspar áruház környékén több mint 80 parkolóhelyet létesítenek.

Fotó: Kadarka.net


ElőzőOrszágos íjászversenyt tartott a katasztrófavédelem Sötétvölgyben KövetkezőHárom betörő ellen javasolnak vádemelést a tamási rendőrök


Read previous post:
Három betörő ellen javasolnak vádemelést a tamási rendőrök

2017.09.14....

Véradásra hívják a segítőkész polgárokat a szekszárdi sportcsarnokba

2017.09.14....

Close