full screen background image
Keresés
2019 június 18 - kedd
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Félszáz korai juhart ültettek el Szekszárdon

Félszáz korai juhart ültettek el Szekszárdon

2019.04.13. Szekszárd három különböző pontjára kerültek facsemeték péntek délután, a 7100 – A Városod Egyesület által szervezett „Ültess velünk facsemetét Szekszárdra!” elnevezésű akció keretében.

Összesen 50 korai juhar díszfával lettek gazdagabbak a megyeszékhely közterületei, így a Zöldkert és Bükk utcák közötti játszótér, a Kápolna téren lévő játszótér, valamint a Baka István Általános Iskola környéke.

A lelkes faültető csapatot az esős, borongós időjárás sem tartotta vissza, hiszen – mint azt hitvallásuk tartalmazza – elkötelezettek a város környezeti épségének megóvásában és gyarapításában. A közelgő Föld Napja alkalmából ragadtak ásót a 7100-as közösség fiataljai, s ehhez csatlakoztak mások is.

Igazi összefogásból valósították meg az akciót, hiszen a facsemeték a Gemenc Zrt. felajánlásának köszönhetőek és a rögzítéshez szükséges karókat is adományozás útján ajánlotta fel Kárpáti Zoltán vállalkozó. A további segítséget illetően köszönetet érdemel még az ERÖV Zrt., a Mobil Tüzép, valamint a szakmai segítségért Szekszárd város önkormányzata.

Az egyesület további zöldítést tervez Szekszárdon. Az idei évben kitűzött cél: további 50, így összesen 100 facsemete elültetése 2019-ben. Fontos szempont lesz a jövőben is, hogy a lakóközösségek bevonásával, adott területen hasonlóan gyarapító civilekkel közösen történjenek egyes akciók. Így volt ez most is, hiszen a 7100-as közösség a Kápolna téri játszótér esetében a Szekszárdi Fősővárosi Kört kereste fel elsőként, akik partnerségükről tettek tanúbizonyságot.

Forrás: 7100 – A Városod Egyesület. Fotó: Kadarka.net


7100 – A városod


Read previous post:
Close