full screen background image
Keresés
2021 június 14 - hétfő
  • :
  • :

Felújítják a bonyhádi Nepomuki Szent János hidat

Felújítják a bonyhádi Nepomuki Szent János hidat

2017.07.28. Kétszáznyolcvankét millió forintos kormányzati támogatással felújítják a veszélyessé vált Nepomuki Szent János hidat Bonyhádon – jelentette be a nemzetpolitikáért felelős államtitkár csütörtökön Bonyhádon.

Potápi Árpád János, aki egyben Bonyhád országgyűlési képviselője, a beruházásról tartott sajtótájékoztatón köszönetet mondott azért, hogy a kormány jelentős forrást csoportosított át arra, hogy a híd elkészülhessen, és a rossz közlekedési körülmények megszűnjenek a völgységi városban.

Emlékeztetett arra, hogy a város jobb megközelítését lehetővé tevő elkerülő utat 2015-ben szintén 750 millió forintos kormánytámogatással építették meg.

A több mint kétszáz éves, 1783-ban épült hídon három éve csak korlátozottan lehet közlekedni, miután a gyámszerkezete károsodott – közölte Becze Szabolcs, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Tolna megyei igazgatója. Hozzátette: a 12 tonna teherbírású hidat visszabontják, és új, 40 tonna teherbírású szerkezetet építenek helyette. A felújítás december elejére fejeződik be.

Filóné Ferencz Ibolya (Fidesz-KDNP), Bonyhád polgármestere megjegyezte: az önkormányzat kérésére a felújítás során megőrzik a híd barokk stílusjegyeit. A munkát augusztus 1-én, kedden kezdi el a kivitelező Egomax Kft., a hídon áthaladó Zrínyi utcát, amelyen a 6-os főútról a városközpontba lehet eljutni, hétfőn lezárják a forgalom elől; a közlekedők az északi elkerülő úton és az ipari park felől közelíthetik meg a főútról Bonyhádot.

Fotó: bonyhad.hu

MTI
Read previous post:
Close