full screen background image
Keresés
2021 szeptember 18 - szombat
  • :
  • :

Feszes program várt a diákokra a katasztrófavédelem táborában

Feszes program várt a diákokra a katasztrófavédelem táborában

2016.08.17. A szellemet és a testet is pallérozták a katasztrófavédelem ifjúsági táborában, amit a múlt héten Fadd-Domboriban tartott meg a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

Hatvannyolc diák vett részt abban a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség által szervezett táborban a múlt héten Fadd-Domboriban. A táborozók a kirendeltség illetékességi területéhez tartozó, rendvédelmi képzést folytató iskolák diákjai voltak. Számukra nem volt teljesen ismeretlen a hivatásosok élete, az öt nap alatt azonban még jobban megismerhették és bepillantást nyerhettek a rendvédelem a világába.

A fegyelemről Czinczár Krisztián alezredes, a kirendeltség polgári védelmi felügyelője gondoskodott, aki nem kímélte a fiatalokat, a kora reggeli ébresztőt reggeli torna követte. A figyelem a nap folyamán sem lankadhatott, a polgári védelmi és tűzoltási ismereteken túl további gyakorlati foglalkozások vártak rájuk délutánonként.

Az öt nap során „sugarat szereltek, gyakorolták az önmentést, valamint a Nemzetközi Tűzmegelőzési és Tűzoltási Bizottság (CTIF) szabályai szerinti versenyzést, de kipróbálhatták az ugrópárnát is. A foglalkozásokat az egészséges és tudatos életmód jegyében ismét sportfoglalkozás követte, melynek során a fiatalok kajakoztak, kenuztak, fociztak, tollasoztak.

A katasztrófavédelem feladatain és munkáján túl a társszervek tevékenységével is megismerkedhettek a tábor lakói, ugyanis a rendőrség és a mentőszolgálat is tartott bemutatót egy-egy napon.

A fárasztó, de kellemes hangulatban telt héten rengeteg újdonsággal és tapasztalattal gazdagodtak a diákok, akik pénteken egy házi versenyen is számot adtak tudásukról.

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close