full screen background image
Keresés
2022 január 16 - vasárnap
  • :
  • :

Fiatalkorú szekszárdi testvérpár bűnözött apjával és nagybátyjával

Fiatalkorú szekszárdi testvérpár bűnözött apjával és nagybátyjával

2020.04.30. A szekszárdi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy fiatalkorú testvérpár, édesapjuk és nagybátyjuk ellen folytattak több mint egy tucat bűncselekmény elkövetése miatt. A 14 és 16 éves fiúk jelenleg is letartóztatásban vannak.

Egy férfi tett bejelentést a rendőrségen 2020. február 17-én reggel, mert Szekszárdon, a buszpályaudvaron egy ismeretlen ököllel megütötte. A rendőrök a sértett és a szemtanúk által adott személyleírás alapján rövid időn belül azonosították az elkövetőt, egy 14 éves helyi fiút, akit előállítottak, és az eljárás során gyanúsítottként hallgattak ki súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt. A fiú a verekedést elismerte.

Az ügy vizsgálata során kiderült, hogy a fiatalkorú az elmúlt közel két évben legalább nyolc bűncselekményt követett el. Garázdaság és számos lopás is a számlájára írható. Testvérével – egy 16 éves fiúval – egy másik fiatalt is kiraboltak, amikor erőszakkal elvették tőle a telefonját. A testvérpárt a rendőrök őrizetbe vették, 2020. február 21-e óta mindketten letartóztatásban vannak.

A 14 éves fiúnak egyrendbeli rablás bűntett, kétrendbeli súlyos testi sértés bűntett kísérlet, egyrendbeli garázdaság, háromrendbeli lopás vétség és egyrendbeli lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelnie.

Testvérét egyrendbeli rablás bűntett, hatrendbeli lopás vétség és kétrendbeli lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A gyerekek édesapja, egy 41 éves szekszárdi férfi az idősebb fiúval, egy alkalommal közösen lopott egy üzletből. Őt lopás vétség elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A fiúk nagybátyjukkal is megkíséreltek elvinni dolgokat egy lakatlan házból, a 33 éves szekszárdi férfinak egyrendbeli lopás vétség kísérlet elkövetése miatt kell felelnie.

Az ügy vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close