full screen background image
Keresés
2021 január 21 - csütörtök
  • :
  • :

Fiatalokkal az egészségért – tudatformálás játékosan

Fiatalokkal az egészségért – tudatformálás játékosan

2015.11.09. Fiatalokkal az egészségért címmel rendezett vetélkedők középiskolás diákok részére a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete és a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hétfőn, a Szent István Házban.

A vetélkedőn öt szekszárdi középiskola összesen kilenc csapata vett részt. A háromfős csapatoknak többféle feladatot kellett teljesíteniük. Többek között tesztek, keresztrejtvény és activity várt rájuk. Egy másik feladatban lufikba helyeztek betűket, a játékosoknak addig kellett fújniuk a lufikat, míg azok ki nem pukkantak és a betűk ki nem estek. A betűkből azután betegségek nevét kellett kirakniuk, illetve számot kellett tudniuk adni azok tüneteiről, okairól és megelőzésükről.

A verseny zsűrijének elnöke dr. Balázs Gábor, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője volt. A zsűri tagjai volt még dr. Andorkáné Tam Beatrix gasztroenterológus és Bodó Katalin vidékfejlesztési referens.

A zsűri: dr. Balázs Gábor,  Bodó Katalin, dr. Andorkáné Tam Beatrix Fotó: Steiner V.

A Fiatalokkal az egészségért vetélkedőt végül a Kolping Iskola Healthy Group nevű csapata nyerte meg, második lett a Vendéglátó Szakközépiskola VIP-vitaminok nevű csapata, a harmadik helyen pedig a Bezerédj Szakképző Iskola Eperellák fantázianevű formációja végzett.

A 2010-ben Szekszárdon útjára indult, ebben az évben 6. alkalommal megtartott versenyt idén a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal közösen szervezte meg a rákellenes liga szekszárdi szervezete – mondta el Szikla József, az egyesület vezetője. A verseny célja a fiatalabb generáció tagjainak tudatformálása az egészséges életmód jegyében. Egészséges táplálkozásra, a dohányzás kerülésére, a drogok megtagadására és minél több sportolásra szeretnék biztatni a fiatalokat. Mindezzel a betegségek kialakulásának megelőzését kívánják elősegíteni – tudtuk meg az elnöktől. Hozzátette, a „Fiatalokkal az egészségért” vetélkedő akárcsak a szintén a rákellenes liga szekszárdi szervezete által útjára indított „Korai  felismeréssel a rák gyógyítható” és a „Tízezer lépés az egészségünkért” program mára országos méretűvé vált.

A legfelső fotón plakáttal a kezükben a Bezerédj István Szakközépiskola Egészség Bombák csapatának tagjai Fotó: Steiner V.