full screen background image
Keresés
2021 szeptember 17 - péntek
  • :
  • :

Figyelmeztessék idős szeretteiket és ismerőseiket a veszélyre

Figyelmeztessék idős szeretteiket és ismerőseiket a veszélyre

2016.03.06. Trükkös csaló lopott  meg egy idős embert szerdán Szekszárdon. Az elővigyázatosság azonban segíthet  az ilyen eseteket elkerülni – hívta fel figyelmet a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya a Police.hu oldalon.

Az ismeretlen férfi egy televíziós szolgáltató cég munkatársának adta ki magát. Arra hivatkozva kért bebocsátást a lakásba, hogy szeretné ellenőrizni a tévékészülék csatornáinak beállítását. A házigazda, egy 85 éves asszony beengedte az idegent, aki éves díjként készpénzt kért tőle. Az idős nő átadta a kért összeget a férfinak, aki az asszony figyelmetlenségét kihasználva ellopta annak megtakarított pénzét is.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság a fenti ügy kapcsán lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a hasonló esetek elkerülése érdekében felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy a lakás ajtaját, vagy az ingatlan kapuját mindig tartsák zárva. Idegeneknek ne nyissanak ajtót, ne engedjék be őket a lakásba, és pénzt semmilyen körülmény között ne adjanak nekik. Amennyiben az ismeretlenek valamelyik szolgáltató dolgozójaként mutatkoznak be, mindig kérjék el igazolványukat. Gyanús idegenek látogatása esetén pedig jegyezzék meg személyleírásukat, járművük rendszámát.

A rendőrség az idősek családját, valamint közvetlen ismerősit is összefogásra kéri. Hívják fel rendszeresen rokonuk, ismerősük figyelmét a fentiekhez hasonló történetekre, bűncselekményekre és adják át nekik a rendőrség tanácsait. Érdeklődjenek az egyedül élő idős hozzátartozójukról, ismerősükről. Ha idegen, gyanús személyeket látnak a környéken, tegyenek bejelentést a rendőrségre.

Aki mégis bűncselekmény áldozatává válik, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívón. Az esetleges nyomok biztosítása céljából pedig várja meg a rendőrök kiérkezését.

További bűnmegelőzési információkat a www.veledvagyunk.hu oldalon talál!
Read previous post:
Close