full screen background image
Keresés
2022 január 26 - szerda
  • :
  • :

Figyelmeztetés! Pénteken is sűrű köd várható Tolnában

Figyelmeztetés! Pénteken is sűrű köd várható Tolnában

2017.02.16. Péntekre is figyelmeztetést adott ki a várható sűrű köd miatt több megye, közte Tolna területére az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az OMSZ elsőfokú figyelmeztetése szerint Tolna megyében tartósan, vagyis több mint hat órán át lehet sűrű köd, a várható „látástávolság” mindössze pár száz méter körül alakul. Tolna mellett további tizenhárom megyére adtak ki figyelmeztetést.

Mindig ellenőrizze, hogy érvényben van-e még a figyelmeztető jelzés. Ezt a met.hu-n teheti meg – kattintson!

Az OMSZ egyébként a héten már negyedik alkalommal adott ki elsőfokú figyelmeztetést a várható sűrű köd miatt többek között Tolna megye területére.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.02.17. péntek éjfélig

Az előttünk álló éjjel ismét nagyobb területen várható sűrű köd kialakulása a Dunántúl, a Duna-Tisza köze valamint az Északi-középhegység térségében. A ködös, borult területeken hószállingózás, ónos szitálás bárhol kialakulhat. Helyenként tartós ónos szitálásra (néhány tized mm) is számíthatunk.

A holnap hajnali órákban előbb a Dunántúlon, majd a reggeli órákban a középső országrészben nem zárható ki kisebb (pár cseppnyi) ónos eső kialakulása. A holnap délelőtti órákban elsősorban az Alföldön van esély ónos eső (< 1 mm) előfordulására. A nap további részében általában inkább az eső a valószínűbb, északkeleten kisebb havazás is előfordulhat, de kisebb körzetekben továbbra sem lehet kizárni gyenge ónos eső kialakulását.

2017.02.16. 22:50 (OMSZ)

Fotó: Lencsés János
Read previous post:
Close