full screen background image
Keresés
2021 január 13 - szerda
  • :
  • :

Figyelmeztetést adtak ki Tolna megyére – havazás várható!

Figyelmeztetést adtak ki Tolna megyére – havazás várható!

2018.02.02. Elsőfokú figyelmeztetést adott ki szombatra az ország több megyéje, közte Tolna megye területére az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A péntek délután kiadott elsőfokú figyelmeztető jelzés szerint 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat Tolna megyében. Ugyancsak emiatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést Baranya-, Borsod-Abaúj-Zemplén-, Fejér-, Heves-, Komárom-Esztergom-, Nógrád-, illetve Pest-, valamint Veszprém megye területére. Borsod-Abaúj-Zemplénben emellett arra is figyelmeztetnek, hogy 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.02.03. szombat éjfélig

Péntek estétől a Dunántúlon és az északi országrészben – az esőt egyre több helyen havas eső, havazás váltja fel. Szombat reggelig pár cm vizes, tapadó hó főként a magasabban fekvő területeken, illetve nyugaton, délnyugaton várható. Délen, délkeleten a záporok mellett esetleg zivatar is kialakulhat, ebben az országrészben szombaton is labilisabb lesz a légkör.

Forrás: met.hu

Szombaton napközben többfelé várható intenzív csapadék, melynek formája a Dunántúlon, Észak-Magyarországon már jellemzően havas eső, havazás. A hegyvidéki területeken 10-15 cm hó is hullhat. Síkvidéken azonban általában inkább olvadni fog, de a csapadék intenzitása függvényében pár cm vizes hó több helyen is megmaradhat. Szombat estére északkeletre szorul vissza az intenzívebb csapadék. Este a Dunántúli-középhegységben viharossá fokozódhat az északnyugati szél.

A csapadék összmennyisége – főként egy délnyugat-északkelet tengely menti sávban, kiemelten a Dél-Dunántúlon és Észak-Magyarországon – több helyen várhatóan meghaladja a 15-20 mm-t.

2018.02.02. 16:15 Országos Meteorológiai Szolgálat

A képen Szekszárd. Fotó: Kadarka.net

Forrás: met.hu