full screen background image
Keresés
2021 július 27 - kedd
  • :
  • :

Figyelmeztetést adtak ki Tolna megyére – ónos eső várható

Figyelmeztetést adtak ki Tolna megyére – ónos eső várható

2018.02.06. Az ország több megyéje, közte Tolna területére adott ki elsőfokú figyelmeztetést a várható ónos eső miatt szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A figyelmeztető jelzés szerint szerdán gyenge ónos eső várható, a várt csapadékmennyiség általában néhány tized (> 0,1) mm. Az OMSZ Tolna megyén kívül Baranya-,Fejér-, Komárom-Esztergom-, Nógrád-, Somogy-, és Veszprém megye területére adott ki elsőfokú figyelmeztetést a várható ónos eső miatt.

Ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést van érvényben Győr-Moson-Sopron-, Pest-, valamint Vas-, és Zala megye területén. A figyelmeztetés szerint ezeken a területeken 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.02.07. szerda éjfélig

Szerdán hajnalban délnyugat felől csapadékzóna érkezik, amely a elsősorban a Dunántúlt fogja érinteni.

HAVAZÁS: Szerda hajnaltól kora délutánig a Nyugat-Dunántúlon intenzív havazás valószínű, mely során akár 10-15 cm nedves, ún. tapadó hóréteg képződhet. A Dunántúl többi részén és a középső országrészben is eshet – többnyire csak rövidebb ideig – hó, de ebből jelentős réteg nem tud majd kialakulni.

ÓNOS ESŐ: A Dunántúl középső és keleti harmadán, valamint a középső országrészben szerda reggel, tehát a csapadék indulásakor a hó mellett rövid ideig ónos eső is hullhat, de napközben egyre inkább az eső lesz jellemző.

2018.02.06. 16:15 Országos Meteorológiai Szolgálat

Illusztráció: iho.hu

Kadarka.net/OMSZ
Read previous post:
Close