full screen background image
Keresés
2021 február 28 - vasárnap
  • :
  • :

Figyelmeztető jelzés Tolna megyére: felhőszakadás és jégeső jöhet!

Figyelmeztető jelzés Tolna megyére: felhőszakadás és jégeső jöhet!

2018.05.09. Elsőfokú riasztást és két elsőfokú figyelmeztető jelzést adott ki az Országos Meteorológia Szolgálat (OMSZ) több megye, közte Tolna megye területére.

Az elsőfokú figyelmeztetés szerint szerdán és csütörtökön heves zivatarok és felhőszakadások várhatók Tolnában. Mint azt az OMSZ honlapján közölte, kis valószínűséggel kialakulhat heves zivatar, károkozó szél, vagy nagy méretű jég kíséretében. Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

A figyelmeztető jelzéseket Tolna mellett Baranya-, Bács-Kiskun-, Csongrád-, Fejér-, Győr-Moson-Sopron-, Komárom-Esztergom-, Somogy-, Vas-, és Veszprém megye területére adták ki.

A figyelmeztető jelzéseket itt tudja megtekinteni – kattintson!

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.05.10. csütörtök éjfélig

Ma és holnap legnagyobb eséllyel és számban délután, este legkisebbel hajnalban és délelőtt számíthatunk zivatarokra. Ma a délnyugati határvidéken minimális eséllyel lehet zivatar, másutt szórványosan várható. Holnap az ország északkeleti harmadán van a legkisebb valószínűsége zivatarnak, másutt ismét szórványosan alakulnak ki legnagyobb eséllyel a Dunántúlon. Zivatarokat erős vagy viharos (50-75 km/h) széllökés, intenzív zápor (5-25 mm) és jégeső (jégméret: többnyire < 2 cm) kísérhet. Néhol felhőszakadás (> 30 mm) is előfordulhat. Egy-egy heves zivatar is lehet, amelyhez kis eséllyel 80 km/h feletti szélroham és nagyobb méretű jég (> 2 cm) társulhat.

2018.05.09. 09:55 Országos Meteorológiai Szolgálat

A képen Szekszárd. Illusztráció: Kadarka.net
Read previous post:
Close