full screen background image
Keresés
2021 július 25 - vasárnap
  • :
  • :

Figyelmeztető jelzéseket adott ki az OMSZ Tolna megyére!

Figyelmeztető jelzéseket adott ki az OMSZ Tolna megyére!

2019.08.13. Két elsőfokú figyelmeztető jelzést is kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szerdára Tolna megye területére.

Az OMSZ Tolna megye területére két elsőfokú figyelmeztető jelzést adott ki szerdára a felhőszakadások és az eső veszélye miatt. Mint azt a meteorológiai szolgálat írta, a zivatarok során a villámlás jelenti az elsődleges veszélyforrást, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Továbbá arra figyelmeztetnek, hogy 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2019.08.13. szerda éjfélig

HŐSÉG

Ma mindenütt véget ér a hőség.

ZIVATAROK, FELHŐSZAKADÁS, NAGY MENNYISÉGŰ CSAPADÉK

Ma késő délután még az Északi-középhegységben szupercellás zivatarok előfordulhatnak viharos szél (> 80 km/h), nagy méretű (> 2-4 cm) jég és felhőszakadás (> 30-50 mm) kíséretében. Késő estétől azonban már egyre többfelé, előbb a Nyugat-Dunántúlon, később egyre keletebbre is várható zivatarok képződése felhőszakadás (>20-30 mm), néhol viharos (60-80 km/h) szél és jégeső kíséretében. A keleti megyékben szerda reggelig nem várható csapadék. Szerdán napközben fokozatosan a keleti országrészre szorul vissza a csapadék, zivatarok még kb. a Tisza vonalában előfordulhatnak. Elsősorban keddről szerdára virradóan az ismétlődő záporok, zivatarok nyomán egy délnyugat-északkeleti tengely mentén nagy területen eshet 20 mm-t meghaladó csapadék, sőt, az Északi-középhegység térségében ennél jóval nagyobb mennyiség hullhat.

SZÉL

Az éjfél után visszaerősödő északi, északnyugati szelet a Dunántúlon és a főváros térségében gyakran erős, időnként viharos (60-65 km/h), holnap délutántól Sátoraljaújhely térségében az északi szelet 70 km/h fölötti lökések kísérhetik.

2019.08.13. 17:22 Országos Meteorológiai Szolgálat

Fotó: MTI
Read previous post:
Close