full screen background image
Keresés
2020 november 29 - vasárnap
  • :
  • :

Figyelmeztető jelzéseket adtak ki Tolna megyére!

Figyelmeztető jelzéseket adtak ki Tolna megyére!

2020.06.13. Szombatra és vasárnapra is elsőfokú figyelmeztető jelzéseket adott ki Tolna megye területére az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az OMSZ szombatra és vasárnapra is két elsőfokú figyelmeztetést adott ki Tolna megyére. Az egyik szerint zivatarok alakulhatnak ki, míg a másik figyelmeztetés szerint felhőszakadások várhatók. Előbbi szerint az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Utóbbi alapján intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Mindig ellenőrizze, hogy érvényes-e még a figyelmeztető jelzés. Ezt itt teheti meg – kattintson!

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2020.06.14. vasárnap éjfélig

Délután, este legjobb eséllyel a Győr-Szeged és Salgótarján-Debrecen vonalak közötti sávban alakulhatnak ki szórványosan zivatarok (azaz legnagyobb valószínűséggel az említett sávban képződhetnek, de másutt sem kizárt). A délnyugati országrészben ma nem várható zivatartevékenység. A zivatarokat felhőszakadás kísér(het)i, többnyire 20-40 mm közötti csapadék eshet, de néhol a 40, 50 mm feletti mennyiség sem kizárt. Emellett viharos szél is társulhat csapadékgócokhoz, van esély az említett sávban a károkozó, 90 km/h feletti szélrohamokra is. Helyenként nagyméretű (> 2 cm) jégre is lehet számítani. Éjszakára eleinte még a Győr-Szeged sáv lehet aktív, majd várhatóan megszűnik a villámtevékenység.

Holnap már a mainál több helyen, és nagyobb területi lefedettség mellett várható zivatarok kialakulása a késő délelőtti, déli óráktól kezdődően, többnyire a maihoz hasonló kísérőjelenségekkel.

Kadarka.net/OMSZ
Read previous post:
Close