full screen background image
Keresés
2020 október 22 - csütörtök
  • :
  • :

Figyelmeztető jelzést adott ki a meteorológiai szolgálat!

Figyelmeztető jelzést adott ki a meteorológiai szolgálat!

2019.01.14. Az erős szél miatt figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) keddre az ország területének nagy részére.

Az OMSZ elsőfokú figyelmeztető jelzése szerint kedden a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. A meteorológiai szolgálat Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar-, és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével az ország teljes területére kiadta figyelmeztetést

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2019.01.15. kedd éjfélig

VIHAROS SZÉL

Éjjel átmenetileg valamelyest veszít erejéből a légmozgás. Kedden napközben az északnyugati szelet a délnyugati és északkeleti tájak kivételével ismét többfelé viharos (60-85 km/h) lökések kísérik. Egy-egy helyen 85 km/ fölötti széllökés is lehet. A hegyvidéki területeken azonban 100 km/h feletti széllökések is lesznek. Ma késő estig a helyenként előforduló intenzívebb záporos (eső, havas eső, hódara, hó) csapadék környezetében szintén előfordulhatnak 80 km/h-t meghaladó szélrohamok (DNY-on és ÉK-en is).

HÓZÁPOROK

A hózáporok nyomán eleinte északkeleten, éjjel már máshol is hullhat kevés hó (kb. lepel – 2, 3 cm) lokálisan. Kedden a nap második felében főként északkeleten lehet kisebb havazás (helyenként lepel – 2, 3 cm).

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close