full screen background image
Keresés
2018 december 13 - csütörtök
  • :
  • :

Figyelmeztető jelzést adott ki az OMSZ szerdára

Figyelmeztető jelzést adott ki az OMSZ szerdára

2016.07.12. Figyelmeztető jelzést adott ki szerdára Tolna megye területére az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

2018hirdetés

Másodfokú veszélyjelzést adott ki az OMSZ szerdára a várható heves zivatarok miatt. Mint írták, Tolna megyében „közepes bekövetkezési kockázat mellett alakulhat ki heves zivatar, károkozó szél, vagy nagy méretű jég kíséretében”.

Az OMSZ tájékoztatása alapján elsőfokú jelzés van érvényben ugyancsak Tolnában, mivel szerdán intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Szintén elsőfokú riasztást adtak ki a szerdán várható hőség miatt. A napi középhőmérséklet ugyanis valószínűleg 25 °C felett alakul majd.

Az OMSZ egyébként az ország teljes területére riasztást adott ki várható heves zivatarok és hőség miatt. Az aktuális veszélyjelzéseket itt találja – kattintson!

Az Időkép előrejelzése szerint szerdán Szekszárdon és környékén napközben akár 36 fok is lehet. Szerdán hidegfront éri el hazánkat, így a hét második felében jelentősen csökkenek  a maximum hőmérsékletek, melyek várhatóan 23 és 25 fok között alakulnak majd csütörtök és vasárnap között.
Read previous post:
Close