full screen background image
Keresés
2021 augusztus 2 - hétfő
  • :
  • :

Figyelmeztető jelzést adtak ki Tolna megyére a várható ónos eső miatt

Figyelmeztető jelzést adtak ki Tolna megyére a várható ónos eső miatt

2018.01.15. Az ország kilenc megyéje, közte Tolna területére adott ki elsőfokú figyelmeztetést a várható ónos eső miatt keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A figyelmeztető jelzés szerint kedden gyenge ónos eső várható, a várt csapadékmennyiség általában néhány tized (> 0,1) mm. Az OMSZ Tolna megyén kívül Bács-Kiskun-, Baranya, Békés-, Csongrád-, Somogy-, Zala-, Heves-, és Nógrád megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést a várható ónos eső miatt.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.01.16. kedd éjfélig

Ma az esti órákig délen (fokozatosan egyre inkább a Dunától keletre) időszakos gyenge havazás (lepel-2, kis területen esetleg 2 cm felett) valószínű.

Kedden a hajnali óráktól nyugat felől kialakulhat csapadék, amelynek intenzitása a reggeli órákban növekedhet és a délelőtti órákban délnyugaton, majd délen ónos eső valószínű időszakosan, amely a hőmérséklet emelkedésével esőbe vált át. Kisebb valószínűséggel akár a Dunántúl északkeleti részén is van esély ónos eső előfordulására a déli órákban a felszíni hőmérsékletek emelkedésének függvényében.

Havazásra legtovább az ország északkeleti harmadában számíthatunk (lepel-5 cm), de ennek kiterjedése is csökken dél, délnyugat felől a nap második felében és estétől, késő estétől havasesőbe, esőbe válthat át, illetve a lehullott hó olvadni fog. Este eközben az Északi-középhegység térségében nyugat felől ismételten kialakulhat ónos eső. Összességében legtovább havazás északkeleten várható, Borsod és Szabolcs megye térségében 3-5 cm hó hullhat, az északkeleti határ közelében 5 cm feletti hóra is van esély.

2018.01.15. 09:55 Országos Meteorológiai Szolgálat

Illusztráció: iho.hu

Kadarka.net/met.hu
Read previous post:
Close