full screen background image
Keresés
2021 július 26 - hétfő
  • :
  • :

Filippo Tagliani nyerte meg a 43. Gemenc Nagydíj prológját

Filippo Tagliani nyerte meg a 43. Gemenc Nagydíj prológját

2017.05.25. Az olasz Filippo Tagliani nyerte meg csütörtökön a 43. Gemenc Nagydíj prológját. A második és a harmadik helyen is magyar versenyző végzett.

Az elsők közt rajtoló Kusztor Péter (Magyar Válogatott) 4 perc 5 másodperces ideje sokáig a legjobbnak bizonyult, de a futam végéhez közeledve az olasz Filippo Tagliani (Delio Gallina) 3:57-el óriásit hajtott, ami végül a szakaszgyőzelemhez is elég volt. A legjobb magyar eredményt a válogatott másik menője, Pelikán János szolgáltatta, aki 4:00-et ment, ezzel a második helyen zárta a napot. Rajta kívül Filutás Viktor (Mugenrace) is a dobogóra állhatott 4:04-es idővel a harmadik lett.

Fotó: Kadarka.net

Filippo Tagliani nyerte meg a legjobb hegyi menőnek járó pöttyös trikót, a legjobb sprinternek járó zöld trikót és az összetett eredmény alapján az első helyezettnek járó sárga trikót is. A fehér trikót, mely a az U23-ban legjobb eredményt elért versenyzőnek jár, Pelikán János húzhatta magára a verseny végén.

A 2 km-es sprintverseny résztvevői a Béla király tér – Munkácsy Mihály u. – Bródy Sándor u. – Kurta u. útvonalon haladnak, a befutó a Kálvária kilátónál volt.

A verseny pénteken a Tarr Kupáért Futam – 130 km-es mezőnyversennyel folytatódik. A kerékpárosok 15:30–kor rajtolnak el a Béla király térről. Az I. szakaszverseny a 65-ös út eleje – Harc – Zomba – Kisdorog – Bonyhádvarasd – Bonyhád – Mőcsény – Szálka – Szekszárd útvonalon halad. A befutó holnap is Kálvária kilátónál lesz 18:45 és 19:00 között.

Fotó: Kadarka.net

Mint azt megírtuk, az Alisca Bau Gemenc Nagydíj szervezését ettől az évtől a város vette kézbe. A május 25. és 27. között megrendezendő verseny nyolc év után visszakerült a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) versenynaptárába. A megújulás a verseny régi nagy fényének visszaállítását, a kerékpársport népszerűségének növelését, valamint azt szolgálja, hogy minél több helyi és környékbeli család látogasson ki a rendezvényre.

Eredmények
1. Filippo Tagliani 03:57.11
2. Pelikán János 04:00.15
3. Filutás Viktor 04:04.86

A további eredményeket itt találja – kattintson!

A rajtról készült képgalériát itt találja – kattintson!

A vezető képen:  Filippo Tagliani (k), Pelikán János, (b) és  Filutás Viktor (j). Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close