full screen background image
Keresés
2021 június 14 - hétfő
  • :
  • :

Filmpremier – bemutatták az Obsitost Szekszárdon

Filmpremier – bemutatták az Obsitost Szekszárdon

2015.12.16. Az Agóra moziban tartották a szekszárdi készítésű, Obsitos című film premierjét kedden.

A filmbemutatón személyesen jelen volt Kindl Gábor a közösségi gyártásban készült film producere és a rendező Jimmy Hollywood, valamint a stáb több tagja. A premier résztvevőit a rendező és Ács Rezső, Szekszárd polgármestere köszöntötte.

Az Obsitost a keddivel együtt összesen hat alkalommal –  december 16-án és 17-én, valamint 27 és 29 között – tűzi műsorára az Agóra mozi.

Mint azt korábban már több alkalommal megírtuk, a film, melyben Mikó István és a szekszárdi származású Adorjáni Bálint, valamint Frank Ildikó is főszereplők, közösségi gyártásban készült el. Rengeteg szekszárdi fogott össze azért, hogy az alkotás megszülethessen. Mindenki azt adott a produkcióba, amit tudott. Sokan nyújtottak  anyagi segítséget, a város és sokan mások pedig forgatási helyszínek, vagy éppen különféle tárgyak biztosításával járultak hozzá a szekszárdi film leforgatásához.

A  könnyed, humoros történetben, mely jelentős részben Háry János alakjára épít, hangsúlyos szerepet kapott Szekszárd értékei és kultúrája, a borkultúra bemutatása.

A film díszbemutatóját szeptember 16-án tartották a Szekszárdi Szüreti Napok első nem hivatalos programjaként.

A legfelső képen  Kindl Gábor (balról) és Jimmy Hollywood a premieren. Fotó: Kiss Albert

Fotó: Kiss Albert
Read previous post:
Close