full screen background image
Keresés
2021 június 19 - szombat
  • :
  • :

Finn módszerrel ellenőrizték a közlekedőket Szekszárdon

Finn módszerrel ellenőrizték a közlekedőket Szekszárdon

2019.09.18. Finn módszerrel ellenőrizték a járművezetőket pénteken és szombaton Szekszárdon.

A Szekszárdon – 2019. szeptember 12-e és 15-e között – megrendezett nemzetközi hírű szüreti fesztiválra több tízezer vendég látogat el évről évre. A rendezvényen – annak zavartalan lebonyolítása érdekében – a rendőrség is nagylétszámban képviseltette magát.

Pénteken és szombaton az éjszakai órákban a Szekszárdi Rendőrkapitányság és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai finn módszeres ittasság-ellenőrzést végeztek. A két nap alatt 1772 járművezetőt szondáztattak meg, melynek során mindössze egy autó sofőrjénél mutatott pozitív értéket az alkoholteszter. A jármű vezetőjével szemben büntetőeljárást indítottak a szekszárdi rendőrök – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A fesztiválon több éve végeznek – előre bejelentett módon – ittasság-ellenőrzést az egyenruhások. A rendőrségi intézkedés elérte célját, azt, hogy a járművezetők önfeledten szórakozzanak, de volán mögé csak az üljön, aki nem ivott alkoholt. A korábbi években előfordult ugyanis, hogy az ellenőrzések alkalmával több tucat járművezető ellen indítottak eljárást a rendőrök ittas járművezetés miatt.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close