full screen background image
Keresés
2021 január 12 - kedd
  • :
  • :

Flambírozó és gasztronómiai versenyt rendez a Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolája

Flambírozó és gasztronómiai versenyt rendez a Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolája

2020.01.10. A Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolája első alkalommal rendezi meg a VIP Flambé – Nők a flambírozás művészetében elnevezésű meghívásos versenyét, amelyre 2020. január 15-én, szerdán kerül sor a Fadd-Domboriban található Hotel Donauticában. A versenyen hat, csak lányokból álló csapat vesz részt, melyek  munkáját egy héttagú, csak hölgyekből álló zsűri fogja majd értékelni. A megmérettetés célja egy nívós, pincéreknek szóló országos verseny, egyben a Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolája első saját országos versenyének elindítása.

Január 15-én, szerdán szinte szó szerint égni fog a hölgyek keze alatt a munka. A Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolája első alkalommal rendezi meg meghívásos versenyét, amelynek fővédnöke, Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára.

A verseny helyszíne a Fadd-Domboriban található Donautica Étterem és Hotel **** Superior, amely lenyűgöző kialakításával méltó környezetet biztosít a rendezvénynek. A szakmai megmérettetésen 25 év alatti pincér szakközépiskolás vagy vendéglátásszervező technikus szakirányokban tanuló leány tanulók vesznek részt az alábbi intézményekből: Budapesti Komplex SZC Gundel Károly Szakképző Iskolája, Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola,  Győri SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája, Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolája,  Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája.

Az első helyezett részt vehet az olaszországi Gradoban megrendezésre kerülő “Le Donne nell’Arte del Flambè” 2020 – Nemzetközi Női Flambè Versenyen a Marco Polo G.E.I.E. támogatásának köszönhetően.

A háromfős, csak leányokból álló csapatok munkáját egy héttagú, szintén csak hölgyekből álló zsűri fogja értékelni, amely olyan neves szakembereket tudhat soraiban, mint Dr. Kovács Mihályné a zsűri elnöke, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Életműdíjasa, a Gasztronómia Követe, a szakma Nagykövete, Tóth Ágnes Gerbeaud Gasztronómiai Executive séf, Tischler Petra „Pro Gastronomia” díjas séf, Riedl Annamária újságíró, gasztroblogger, Vas-Guld Zsuzsanna egyetemi oktató, az „Alisca
Borrend” tagja, Claudia Speri hotel manager, a Garda-tó Hoteleinek Szövetsége elnöke, valamint Huszti Gabriella hotel manager.

A flambírozás az éttermi munka világában nagy szakmai tudást, gyakorlatot, jó ízlést, szépérzéket követel. A flambírozást a pincér végzi a vendég előtt, ami nagyban hozzájárul az éttermi élményekhez, hiszen az evés önmagában egy ünnep, aminek emelkedett hangulatát még inkább növeli, hogy a vendég jelenlétében, éttermi asztalánál készül el az, amit percekkel később elfogyaszthat. A megmérettetéssel tehát iskolánknak nemcsak egy nívós, országos verseny szervezése a célja, hanem a klasszikus gasztronómiai hagyományok felelevenítése is.

Forrás:  Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolája. A kép illusztráció.