full screen background image
Keresés
2021 július 31 - szombat
  • :
  • :

Flash, a kutya szagolta ki az adózatlan cigarettát

Flash, a kutya szagolta ki az adózatlan cigarettát

2018.01.19. Több mint kétszáz doboz adózatlan cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Tolna megyei pénzügyőrei a 63-as út Tolna megyei szakaszán tartott ellenőrzésen.

A NAV ellenőrei Flash, a kábítószer- és cigarettakereső kutya segítségével egy osztrák rendszámú mikrobuszban 220 doboz cigarettát találtak. A pénzügyőrök egy osztrák mikrobuszt állítottak meg, ami utasaival Ausztria felé tartott. Flash, a szolgálati kutya a poggyászok, valamint az autó átvizsgálásakor pozitív jelzést adott – tájékoztatott Mózsik Szilvia, a NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense.

A csomagok felnyitásakor a gyermekruhák közé rejtve, valamint a motortérből összesen 220 doboz Marlboro márkájú, adózatlan cigaretta került elő. A dohányterméket két utas magáénak vallotta, ám azok eredetét és a birtoklás jogszerűségét nem tudták igazolni.

A pénzügyőrök a dohánygyártmányokat lefoglalták és mintegy 300 ezer forint jövedéki bírságot szabtak ki, amit az elkövetők a helyszínen megfizettek.

Fotó: NAV