full screen background image
Keresés
2021 június 19 - szombat
  • :
  • :

FM: kötelező a tápértékjelölés az élelmiszereken

FM: kötelező a tápértékjelölés az élelmiszereken

2016.12.13. December 13-tól a gyártóknak föl kell tüntetniük az Európai Unió tagállamaiban értékesíteni kívánt élelmiszereken a tápértékre vonatkozó információkat – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) kedden az MTI-vel.

Hozzátették: a rendelet nem vonatkozik a nem előre csomagolt élelmiszerekre. Kivételt képeznek továbbá az alkoholtartalmú italok és azok a termékek is, amelyeknek a csomagolása kicsi ahhoz, hogy azon a kötelező címkézési követelményeket alkalmazni lehessen.

A rendelet nem írja elő, hogy a csomagolás melyik részén legyen a tápértéktáblázat. Továbbra sem kötelező feltüntetni a további tápanyagok – például egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavak, cukoralkoholok, keményítő, rost, vitaminok és ásványi anyagok, stb. – arányát.

Az új szabályozás rendelkezik az internetes és a katalógusokból történő vásárlásról is: eszerint a kötelezően feltüntetendő információkat hozzáférhetővé kell tenni a távértékesítést segítő eszközökön (weboldal, katalógus).

Az új címkézési rendelet célja, hogy a vásárlók megalapozottabb döntéseket hozhassanak az étrendjükkel kapcsolatban – olvasható a közleményben

MTI
Read previous post:
Close