full screen background image
Keresés
2019 március 19 - kedd
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Fogadóépület, piknikrét és játszótér létesül Sötétvölgyben – íme a látványtervek

Fogadóépület, piknikrét és játszótér létesül Sötétvölgyben – íme a látványtervek

2018.02.22. Bontási munkálatokkal kezdődött el a Gemenc Zrt. új fejlesztése a kedvelt bakancsos, kerékpáros és horgászturisztikai célpontban, a festői szépségű, Szekszárd melletti Sötétvölgyben. Az erdőgazdaság beruházásának köszönhetően a régi fabarakk helyén egy többfunkciós fogadóépület, a tóparton családi piknikrét és játszótér épül a következő hónapokban.

A sötétvölgyi horgásztó és környezete az infrastrukturális fejlesztéseknek köszönhetően vonzó programlehetőségeket kínál nemcsak a horgászoknak, hanem azok családjának, a bakancsos és kerékpáros természetjáróknak, baráti társaságoknak. Az új fogadóépület bázisa lehet a völgy távolabbi részein később megvalósítható fejlesztéseknek, újabb programlehetőségeket kínálva a Szekszárdra érkező turistáknak is.

Tóparti fogadóépület
2018 nyarára készül el az a többfunkciós tóparti fogadóépület, amelyben büfé, horgászcikkeket árusító bolt, kerékpárjavító műhely várja majd a látogatókat, de helyet kap a halőr és az erdészet irodája is. Az épület kialakítása lehetővé teszi, hogy a későbbiekben további szolgáltatásokkal is bővülhessen a kínálat.

Családi piknikrét
A tó délkeleti sarkánál található ligetben kisebb-nagyobb családi összejövetelekre, közös piknikezésre, beszélgetésre alkalmas parkot alakít ki az erdőgazdaság szabadtéri tűzrakó helyekkel, padokkal, asztalokkal.

Süllőfészek játszótér
A Gemenc Zrt. a horgásztó délkeleti sarkánál egy különleges játszóteret tervez építeni, amelynek a tematikáját a tóban mesterségesen elhelyezett halbölcsők sugallták. Fő eleme egy látszólag rendezetlenül, valójában gondosan megtervezett, egymásba gabalyodó fatörzsekből, rudakból álló mászóka, amely az igazi
famászáshoz hasonló élményt kínál.

Sétautak
A fejlesztésekhez kapcsolódóan megújul a Várhegy kilátóhoz vezető ösvény, pihenőhelyekkel gazdagodik a tó körüli gyalogút, és a szigetre romantikus fahidakon sétálhatnak majd be a látogatók.

Forrás: Gemenc Zrt.


ElőzőMeghalt Tahi Tóth László KövetkezőMegbotránkozást keltett egy házaspár Dunaföldváron


Read previous post:
Megbotránkozást keltett egy házaspár Dunaföldváron

2018.02.22....

Március elsején nyílik az Utazás 2018 kiállítás

2018.02.22....

Close