full screen background image
Keresés
2019 január 28 - hétfő
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Fokozott ellenőrzés: aki nem kapcsol azt lekapcsolják

Fokozott ellenőrzés: aki nem kapcsol azt lekapcsolják

2017.03.17. A passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzik a rendőrök pénteken szombaton és vasárnap.

A TISPOL Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve alapján a közlekedési akció keretében a rendőrség fokozott figyelmet fordít a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak előírásszerű használatának ellenőrzésére. A passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a halálos sérülések esélye. A biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának tovább növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az ellenőrzés kiterjed az illegális migráció, az embercsempészet, a kábítószerrel, valamint a lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.

A TISPOL SEATBELT európai szintű ellenőrzést egy évben kétszer hajtják végre. Ennek során a TISPOL tagállamok rendőri erői – így a magyar rendőrség is – a közlekedésbiztonsági helyzet javítása és a közlekedők biztonságának szavatolása érdekében fokozottan ellenőrzik passzív biztonsági eszközök használatát Európa közútjain.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Fedezd fel a Sárközt!

2017.03.17....

Vízvezetéket építenek a Szekszárdhoz tartozó puszták részére

2017.03.17....

Close