full screen background image
Keresés
2021 április 12 - hétfő
  • :
  • :

Fokozott figyelmet kér a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a közlekedőktől

Fokozott figyelmet kér a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a közlekedőktől

2018.11.28. Fokozott óvatosságra hívja fel a járművezetők figyelmét a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2018. november 28-án 6 óra 50 perckor a 65-ös számú út 48-as kilométerszelvényénél, Tamási és Iregszemcse között. A balesetben 2 személygépkocsi ütközött, melynek során a jelenlegi adatok szerint két személy sérült meg.

A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a megváltozott időjárási viszonyok még nagyobb odafigyelést igényelnek a közlekedés terén. Ezért elengedhetetlen, hogy:

– Elindulás előtt tisztítsák meg az autójukat a hótól, a jégtől, hogy a kilátás minden irányba biztosított legyen! Ugyanez vonatkozik a világító berendezések láthatóságára is.

– A jármű belső páramentesítő berendezéseit is ellenőrizék! Vezetés közben fontos, hogy az oldal irányból érkező gyalogosokat, kerékpárosokat és a többi gépjárművezetőt is észleljék.

– Tartsanak nagyobb követési távolságot és az útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedjenek! Ezekben a hónapokban jellemzően sok a pályaelhagyással járó és a követési távolság nem megfelelő megválasztásából eredő baleset.

– Minél hamarabb szereltessék fel a téli gumit járműveikre, mert 7°C alatt a nyári gumik tapadása nem biztonságos!

– A járművezetőknek is alkalmazkodniuk kell a megváltozott közlekedési környezethez, amely másfajta vezetéstechnikát igényel. Óvatosabban kell a jármű gyorsítását, lassítását végezni, a fékpedált különös gondossággal kell kezelni. Amennyiben lehetőség van rá, gázlevétellel és motorfékkel csökkentsék a jármű sebességét!

– Tartózkodjanak a hirtelen kormánymozdulatoktól!

– Cseréljék le a nyári ablakmosó folyadékot télire és az autóba készítsenek be jégoldó spray-t, jégkaparót és páramentesítőt.

Balesetmentes közlekedést kíván a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság!
Read previous post:
Close