full screen background image
Keresés
2019 december 18 - szerda
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Fokozott óvatosságra int a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Fokozott óvatosságra int a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

2019.12.16. Az év végi ünnepekre történő felkészülés velejárója a megnövekvő személy- és gépjárműforgalom. Az állampolgárok ilyenkor gyakran nem kellően körültekintőek. Ez az időszak baleseti-, illetve vagyonvédelmi szempontból is kockázatot jelent a lakosságra. A zseblopások, autófeltörések elkerülése érdekében érdemes fokozottan figyelni az értékeinkre – figyelmeztet a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. 

Az állampolgárok az ünnepi időszakban is fokozott rendőri jelenlétre készülhetnek, amelynek során elsősorban az adventi vásárok, bevásárlóközpontok környékén gyakrabban találkozhatnak az egyenruhásokkal. Az intézkedések célja, hogy mindenki biztonságban készülhessen az év végi ünnepekre.

Kérjük, hogy fogadják meg tanácsainkat!

– A pénzüket, bankkártyájukat, személyes irataikat tartsák biztonságos, nehezen hozzáférhető helyen! A PIN kódjukat soha ne tárolják a bankkártyájuk mellett!
– Közterületen, boltban, esetleg áruházban pénztárcát, készpénzt, vagy fizetőeszközt ne tartsanak jól látható helyen!
– A bevásárlókocsi, kosár, bicikli-csomagtartó jellege lehetővé teszi, hogy az alkalmi tolvajok az abban tárolt értékeket könnyedén eltulajdoníthassák.
– Az értékeiket tárolják a ruházatuk belső- vagy külső, de zárható zsebében! A táskájukat fogják a kezükbe, vagy vegyék a vállukra! Ha azt kerékpárra, vagy bevásárlókocsira helyezik, gondoskodjanak a rögzítésről, hogy azt ne tudja senki könnyedén eltulajdonítani!
– Parkoláskor ne hagyjanak a gépkocsi utasterében értékes vagyontárgyakat!
– A jármű ajtaját, az ablakokat zárják le, még akkor is, ha csak rövid időre távoznak a közeléből!
– Az indítókulcsot mindig tartsák biztonságos helyen, hogy azt illetéktelenek ne tudják megszerezni!
– Amennyiben lehetőségük van rá, álljanak meg őrzött parkolóban, esetleg térfigyelő kamera közelében, az esti órákban pedig ott, ahol közvilágítás van!

A rendőrség minden törvény által biztosított eszközt felhasznál a bűncselekmények megelőzése, megakadályozása, valamint az elkövetők felkutatása, elfogása érdekében, de fontos, hogy az állampolgárok is tegyenek biztonságuk érdekében.

* A kép illusztráció


ElőzőLeszavazták Ács Rezső módosító javaslatait, érvényes a tűzifapályázat KövetkezőTűzoltók kaptak elismerést bátorságukért és helytállásukért


Read previous post:
Tűzoltók kaptak elismerést bátorságukért és helytállásukért

2019.12.16....

Tolnai férfi lövöldözött Bátaszéken

2019.12.16....

Close