full screen background image
Keresés
2021 január 21 - csütörtök
  • :
  • :

Fokozzák a rendőri jelenlétet az iskolák környékén

Fokozzák a rendőri jelenlétet az iskolák környékén

2017.09.06. Az iskolakezdés kapcsán tartott sajtótájékoztatót kedden a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Szekszárdon.

A rendezvényen Daubner Gabriella alezredes, a Bűnmegelőzési Alosztály vezetője összefoglalta azokat a kockázati tényezőket, amelyek az iskolai időszakban közvetlenül érintik a diákokat. Kitért a biztonságos internetezés sajátosságaira, a szerhasználat veszélyeire, valamint az iskolai erőszak kérdéseit is felvetette – tájékoztatott a főkapitányság (TMRFK).

Megyeri Zsolt őrnagy, a Közlekedésrendészeti Osztály vezetője tájékoztatást adott többek között „Az iskola rendőre” programról is. Az iskolákban és azok környékén fokozott rendőri jelenlét várható, amelynek célja a gyerekek biztonságos közlekedésének elősegítése, valamint a diákokat érintő bűnesetek, valamint balesetek megelőzése. Az oktatási intézményekben plakátok, kiadványok segítségével tájékoztatják az iskolásokat az őket veszélyeztető kockázati tényezőkről.

A rendezvényen a szekszárdi Csapó Dániel Középiskola, valamint az Ady Endre Szakközépiskola rendészeti tagozatos tanulói is bekapcsolódtak az interaktív programba, amelynek során beszámoltak a nyári Erzsébet táborokban szerzett élményeikről, tapasztalataikról, de példákat sorakoztattak fel az iskolai időszak aktuális problémáiról is.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close