full screen background image
Keresés
2018 december 10 - hétfő
  • :
  • :

Fölszállott a páva – döntőbe jutott a Bartina gyermekcsoportja

Fölszállott a páva – döntőbe jutott a Bartina gyermekcsoportja

2015.12.05. Bejutott a Fölszállott a páva döntőjébe a szekszárdi Bartina Néptánc Egyesület gyermekcsoportja. Sándor Zsigmond is kiválóan teljesített, ám sajnos így sem jutott tovább.

A Bartina gyermekcsoportja – mely maximális pontszámmal jutott tovább az elődöntőből – utolsóként lépett fel a Fölszállott a páva című tehetségkutató műsor péntek esti adásában, amit élőben közvetített a Duna Televízió. A szekszárdi tánccsoport bukovinai táncokat mutatott be.

2018hirdetés

Kocsis Enikő a zsűri részéről elmondta, egy három napig tartó farsangi népszokást, benne párválasztó játékot is láthattak a csoport előadásában. Kocsis Enikő arra is felhívta a figyelmet, hogy a táncosok ruházatán megjelentek a különböző korosztályokra jellemző viseletek, valamint a gyönyörű, eredeti bukovinai bundát is megemlítette. Tímár Böske – mint azt korábban megírtuk – az elődöntő végén elképzelni sem tudta, mivel múlja felül a csoport önmagát, de mint mondta ez sikerült a Bartina gyermekcsoportjának. Beretz István arról számolt be, hogy a produkció méltó fináléja volt az első középdöntőnek.

Az együttes a zsűritől 59 pontot kapott, amivel holtverseny alakult ki a táncegyüttesek kategóriájában, mivel a százhalombattai Pesovár Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Iskola csapata, a Cseppforrás Néptáncegyüttes is ugyanennyi pontot kapott. Sebő Ferencnek kellett döntenie, végül a szekszárdi Bartina Néptánc Egyesület gyermekcsoportja jutott tovább.

A Bartina Néptánc Egyesület Facebook oldalán azt írta,  hogy a döntőre bogyiszlói táncokkal készülnek.

Sándor Zsigmond másodikként lépett fel szólista táncos kategóriában. Zsigmond, aki az elődöntőben virtuóz decsi verbunkost adott elő, maximális pontszámmal jutott tovább a középdöntőbe, ahol bukovinai székely verbunkkal állt színpadra.

A zsűritag Beretz István elmondta, hogy Zsigmond elegánsan táncol, és gyönyörűen teljesítette a bukovinai verbunk sok csapását. A zsűri tagja kiemelte, Zsiga nagyon jól használta a rendelkezésére álló teret és megemlítette az általa bemutatott figurák viccességét. Arról is szólt: ahogyan a tánc, úgy a közönség is tökéletesen Zsigmond kezében van. Kocsis Enikő elmondta, egy legényesben nem lehet teljesen felszabadulni, de ez nem baj. Véleménye szerint Zsigi kiváló szólista, akit inspirál a közönség, és aki ezáltal az ösztönző hatás által tud jobbá válni a színpadon. Sándor Zsigmond összesen 58 pontot kapott a zsűritől.

Zsigmond a nagyszerű teljesítmény ellenére sem jutott tovább. A szólista táncos kategóriában a dombrádi Hoksz Attila egy cigánytánccal jutott tovább, egyetlen ponttal megelőzve Zsigmondot.

A vele készült utolsó interjúban Sándor Zsigmond elmondta, rengeteg új barátot szerzett a műsor kapcsán, és nagyon jól érezte magát az élő adások alkalmával. Arról is beszámolt, hogy szólóban most először indult versenyen. Zsigmond zárásként elárulta, nagyon örül, hogy részt vehetett a Fölszállott a páván, mert rengeteg élménnyel gazdagodott.

Dec. 04.-én ismét gazdagabbak lettünk egy élménnyel, tapasztalattal a Fölszállott a páva középdöntőjében. Ezen a szinten…

Szerző: Bartina Néptánc Egyesület2015. december 5.

A tehetségkutató verseny december 18-i döntője előtt még egy középdöntőt tartanak december 11-én. Akkor fog fellépni a szintén bartinás Szombat Sára és Karácsonyi Anna.

Amint arról már – szintén – beszámoltunk,  Sára és Anna táncos pár kategóriában jutott tovább a november 13-i elődöntőben. A szekszárdi néptánc egyesület tagjai bogyiszlói ugróst és friss csárdást mutattak  be jellegzetes bogyiszlói népviseletben. Produkciójukat a csoportéhoz hasonlóan maximális pontszámmal jutalmazta a zsűri.

Nemrég közöltük, remek teljesítményt nyújtott, ám így sem jutott tovább Bajusz Panna és Sándor Benjamin, a Bartina Néptánc Egyesület két táncosa a tehetségkutató műsor múlt péntek esti elődöntőjében, táncos pár kategóriában. Panna és Benjámin azonban nem keseredett el, mert mind mondták, így is jó eredményt értek el. Örülnek, hogy felléphettek, a csoporttal pedig folytatták a  versenyt a középdöntőben.

Videók a Mediaklikk.hu oldalon

Az első középdöntő teljes adását itt találja – kattintson!

Utolsó interjú Sándor Zsigmonddal – kattintson!

Forrás: Mediaklikk.hu

 A fotón a Bartina Néptánc Egyesület gyermekcsoportja 
Read previous post:
Close