full screen background image
Keresés
2021 január 22 - péntek
  • :
  • :

Fölszállott a páva: maximális pontszám a bartinás lányoknak

Fölszállott a páva: maximális pontszám a bartinás lányoknak

2015.11.16. Továbbjutott a Bartina Néptánc Egyesület két táncosa a Fölszállott a páva című tehetségkutató verseny második elődöntőjében, melyet a Duna Televízió élőben sugárzott péntek este.

A bartinás Szombat Sára és Karácsonyi Anna, akik táncos pár kategóriában indultak, Bogyiszlói ugróst és friss csárdást mutatott be jellegzetes bogyiszlói népviseletben. A zsűri értékelésében elmondta, a páros nagy hatást gyakorolt rájuk, produkciójuk maga volt a költészet. A zsűri Sára és Anna tánctudása mellett méltatta a bogyiszlói hagyományokat és azt, ahogy a falubeliek ápolják azokat. A zsűritagok tetszésüket a pontozásnál is egyértelműen kifejezték. Szombat Sára és Karácsonyi Anna táncbemutatóját a lehető legmagasabb – összesen 60 – ponttal díjazták.

Amint azt már megírtuk, a Bartina Néptánc Egyesület versenyzői a Fölszállott a páva november 6-i első elődöntőjében két kategóriában is továbbjutottak. A sárközi táncokat bemutató szekszárdi Bartina Néptánc Egyesület gyermekcsoportja táncegyüttes, a decsi verbunkost táncoló Sándor Zsigmond táncos szólista kategóriában jutott tovább maximális pontszámmal. Így eddig a Bartina táncosai eddig minden kategóriában hibátlanul teljesítettek.

A kalocsai táncot előadó – szintén bartinás – Bajusz Panna és Sándor Benjamin a tehetségkutató verseny november 27-i adásban kerül képernyőre.

Szombat Sára és Karácsonyi Anna fellépését itt tekintheti meg – kattintson!
Read previous post:
Harcosok Éjszakája

2015.11.16....

Close