full screen background image
Keresés
2018 december 15 - szombat
  • :
  • :

Fölszállott a páva – Önre is számít a Bartina

Fölszállott a páva – Önre is számít a Bartina

2015.12.01. Péntek este tartják a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató első középdöntőjét, amelyből már a közönség is továbbjuttathat egy előadót a szavazatával. Nézzék a műsort, és szavazatukkal segítsék a szekszárdi Bartina Néptánc Egyesület táncosainak továbbjutását.

2018hirdetés

A első középdöntőben 12 előadást láthatnak a nézők a Dunán, a gyerekek négy kategóriában – énekes, hangszeres, szóló- és páros tánc, valamint táncegyüttes – szállnak versenybe.

A tehetségkutató versenyben fellép a szekszárdi Bartina Néptánc Egyesület gyermek néptánccsoportja is. A csoport  „Húshagyó” címmel bukovinai szokást elevenít fel. Mint azt korábban már megírtuk, a gyermekcsoport táncegyüttes kategóriában, maximális pontszámmal jutott tovább a verseny november 6-i elődöntőjében, ahol a sárközi táncokat mutattak be.

A műsorban szintén fellép a bartinás Sándor Zsigmond, aki ugyancsak maximális pontszámmal jutott tovább táncos szólista kategóriában szintén a verseny november 6-án tartott fordulójában.

Az egyesület vezetői kérik a szekszárdiakat, környékbelieket és mindenkit, akinek tetszését elnyeri a Bartina táncosainak produkciója, hogy szavazatával támogassa az egyesület gyermekcsoportját és Sándor Zsigmondot. A műsor december 4-én, 19 óra 30 perckor kezdődik a DUNA TELEVÍZIÓN

A középdöntőkben a bartinások mellett a nézők újra találkozhatnak a székesfehérvári Alba Regia AMI Pulutyka táncegyüttessel, a Haraszti ikrekkel; a szóló- és páros tánc kategóriában induló csíkmadarasi Antal Andorjánnal, Hajdu-Németh Lászlóval, a hangszeres-szólista kategória versenyzőjével, valamint a Biseri Drave tamburazenekarral.

Amint arról már – szintén – beszámoltunk, az ugyancsak bartinás Szombat Sára és Karácsonyi Anna táncos pár kategóriában jutott tovább a november 13-i elődöntőben. A szekszárdi néptánc egyesület tagjai bogyiszlói ugróst és friss csárdást mutattak  be jellegzetes bogyiszlói népviseletben. Produkciójukat a csoportéhoz hasonlóan maximális pontszámmal jutalmazta a zsűri: Sebő Ferenc zenész, népzenekutató, tagjai Timár Böske néptáncos, Kocsis Enikő táncművész-koreográfus, Eredics Gábor népzenész, Berecz István néptáncos és Sebestyén Márta népdalénekes.

Nemrég közöltük, remek teljesítményt nyújtott, ám így sem jutott tovább Bajusz Panna és Sándor Benjamin, a Bartina Néptánc Egyesület két táncosa a tehetségkutató műsor múlt péntek esti elődöntőjében, táncos pár kategóriában.  Panna és Benjámin azonban nem keseredett el, mert mind mondták, így is jó eredményt értek el. Örülnek, hogy felléphettek, a csoporttal pedig folytatják a  versenyt a középdöntőben.

A két középdöntőt követően a tehetségkutató döntőjére december 18-án kerül sor. A Duna TV és a Hagyományok Háza közös népzenei tehetségkutatója november 6-án indult.

Kadarka.net/MTI

A képen a Bartina gyermek néptánccsoportja. Fotó: Facebook.com/bartinaneptanc
Read previous post:
Close