full screen background image
Keresés
2021 június 14 - hétfő
  • :
  • :

Fölszállott a páva: segítse a Bartina táncosainak továbbjutását

Fölszállott a páva: segítse a Bartina táncosainak továbbjutását

2015.11.04. A budapesti stúdióból sugárzott elődöntők élő adásaival folytatódik pénteken a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor a Duna Televízióban. Nézze a műsort és segítse szavazatával a szekszárdi Bartina Néptánc Együttes táncosait.

Az ezúttal gyerekek számára meghirdetett tehetségkutató négy – énekes, hangszeres, szóló- és páros tánc, valamint táncegyüttes – kategóriájában összesen 48, adásonként 12-12 produkció mutatkozik be a Duna Televízióban péntek esténként – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szerdán az MTI-vel.

A négy elődöntőt két középdöntő követi, a döntőt pedig december 18-án láthatják a nézők. A zsűri elnöke ezúttal is Sebő Ferenc zenész lesz, tagja pedig Timár Böske néptáncos, Kocsis Enikő táncművész-koreográfus, Eredics Gábor népzenész, Berecz István néptáncos és Sebestyén Márta népdalénekes.

Az MTVA és a Hagyományok Háza közös népzenei és néptáncos tehetségkutató műsorának harmadik évadában több mint kétezer 6 és 14 év közötti ifjú tehetség állt a szakmai zsűri elé határon innen és túl tudta meg az MTI.

A Kadarka.net felvétele a május 8-án Szekszárdon tartott területi válogatón készült a Bartina Néptánc Együttes gyermekcsoportjának fellépésén

A Duna Televízióban november 6-án, 20.30 órakor kezdődő első elődöntőben a Bartina gyermekcsoportja (felkészítőjük: Nyemcsok Pál, Nyemcsokné Kárpáti Katalin, Matókné Kapási Julianna) sárközi táncokkal, míg a szólista, Sándor Zsigmond (felkészítője: Sipos Gergő) decsi verbunkkal lép színpadra. Az elődöntőbe jutott bartinások közül a bogyiszlói tánccal készülő Karácsonyi Anna és Szombat Sára (felkészítőjük: Huszárikné Böröcz Zsófia) a november 13-i, míg a kalocsai táncot előadó Bajusz Panna és Sándor Benjamin (felkészítőjük: Tóth-Mihó Erika és Tóth Zoltán) a november 27-i adásban kerül képernyőre.

Az élő adásba jutott versenyzőket a felkészülés alatt egy mentor segíti. A szekszárdiak nagy örömére Lévai Péter táncpedagógus, koreográfus, a Magyar Táncművészeti Főiskola adjunktusa útmutatásaival folytak a próbák még az őszi szünetben is. Lévai 1990 óta jár a Bartina Néptánc Együtteshez, számos díjazott koreográfiát készített számukra.

Segítse Ön is szavazatával a Bartina Néptáncegyüttes táncosainak továbbjutását pénteken!

A képen a Bartina Néptánc Együttes gyermekcsoportja Fotó: Steiner V.

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close