full screen background image
Keresés
2021 május 15 - szombat
  • :
  • :

Fölszállott a páva – túlszárnyalta korosztályát a Bartina két táncosa

Fölszállott a páva – túlszárnyalta korosztályát a Bartina két táncosa

2015.11.29. Remek teljesítményt nyújtott, ám így sem jutott tovább táncos pár kategóriában Bajusz Panna és Sándor Benjamin, a Bartina Néptánc Egyesület két táncosa a Fölszállott a páva című tehetségkutató péntek esti elődöntőjében. A csoporttal viszont középdöntőbe kerültek.

Bajusz Panna és Sándor Benjámin kalocsai táncokat mutattak be a verseny negyedik elődöntőjében. Táncukban nagyon szépen, maradéktalanul megjelentek a kalocsai csárdásra jellemző finom kopogók, lendületes forgók és hullámzó bukók. A kalocsai mars pedig az egyik legnehezebb ugrós táncunk, de a páros ezzel is könnyedén megbirkózott – mondta a zsűri részéről Tímár Böske. Kocsis Enikő úgy fogalmazott, Panna és Benjámin korosztályi sajátosságaikat túlszárnyalva táncoltak. Hozzátette, a korábbi elődöntők folyamán is kiderült,a Bartina egy olyan iskola, mely ilyen gyermekeket produkál.

A zsűri a lehetséges 60 pontból 56 ponttal jutalmazta a fiatal szekszárdi páros táncát. A műsor magas színvonalát mutatja,  hogy még ez az eredmény sem volt elég ahhoz, hogy Panna és Benjámin a táncospár kategóriában a középdöntőbe jusson. Panna és Benjámin szerint azonban nem kell elkeseredni, mert így is jó eredményt értek el. Örülnek, hogy felléphettek, a csoporttal pedig folytatják a  versenyt a középdöntőben.

Amint azt már megírtuk, a bartinás Szombat Sára és Karácsonyi Anna, táncos pár kategóriában szálltak versenybe a november 13-i elődöntőben. A páros bogyiszlói ugróst és friss csárdást mutatott be, produkciójukat maximális pontszámmal díjazták.

Ugyancsak megírtuk, a Bartina Néptánc Egyesület versenyzői a Fölszállott a páva november 6-i első elődöntőjében két kategóriában is továbbjutottak. A sárközi táncokat bemutató szekszárdi Bartina Néptánc Egyesület gyermekcsoportja táncegyüttes, a decsi verbunkost táncoló Sándor Zsigmond táncos szólista kategóriában jutott tovább maximális pontszámmal. 

A képen Bajusz Panna és Sándor Benjámin. Fotó: mediaklikk.hu

Bajusz Panna és Sándor Benjámin fellépését a Médiaklikk oldalon tekintheti meg – kattintson!

Az utolsó interjú Pannával és Benjáminnal – kattintson!
Read previous post:
Close