full screen background image
Keresés
2022 január 21 - péntek
  • :
  • :

Folyamatosan kátyúzza az utakat a Magyar Közút

Folyamatosan kátyúzza az utakat a Magyar Közút

2017.02.08. Jelentősen megnőtt az útburkolati hibák száma, de kedvező időjárás esetén a Magyar Közút Zrt. szakemberei télen is folyamatosan kátyúznak a közúthálózaton – közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

Közlésük szerint a csapadékos időjárás és a fagyási-olvadási ciklusok gyakori váltakozása miatt a burkolathibák száma jelentősen megnőtt az országos közúthálózaton. A Magyar Közút télen is folyamatosan végez ideiglenes javítási munkákat a közutakon elsősorban hidegaszfalt felhasználásával, de ehhez száraz és tartósan 0 fok feletti hőmérséklet szükséges.

A közutakat több mint száz útellenőr járja, a kátyúzási munkákat a közútkezelő munkatársai ütemezetten végzik. A balesetveszélyes kátyúk javítását követően a gyorsforgalmi- és főutakon, majd folyamatosan haladva a kevésbé forgalmas 4-5 számjegyű mellékutakon, végül a bekötőutakon avatkoznak be.

A képen: A Magyar Közút Nonprofit Zrt. úthibák javításán dolgozó munkatársai kátyúznak Salgótarjánban 2017. február 8-án. MTI Fotó: Komka Péter

MTI
Read previous post:
Close